Milan riskerar hårt straff från UEFA

Igår gav UEFA beskedet att man nekar Milans förlikningsavtal gällande Financial Fair Play och riskerar nu hårda straff.

De rödsvarta har de senaste månaderna haft flera möten med UEFA där man diskuterat FFP. Igår nekades dock Milans förlikningsavtal och därför riskeras man att straffas hårt. Anledningen till att man blev nekad ska vara osäkerheten kring återbetalningsplanen av president Yonghong Lis lån av hedgefonden Elliot som ska återbetalas i oktober. Men den rödsvarta klubben ska även ha brutit mot flera av UEFAs regler under säsongerna 2014-2017, alltså när Berlusconi var president.

De tre möjligt straffen från UEFA är:

  • Milan får en böter på cirka 15-20 miljoner euro.
  • Speltruppen begränsas till ett visst antal spelare
  • Milan blir uteslutna från alla UEFA-turneringar

Sky Italia hävdar att om klubben kommer att straffas så är böter det mest sannolika beslutet.

Milans VD Marco Fassone uttalade sig igår kväll om detta beslut från UEFA.

– Jag blev förvånad och väldigt besviken av beslutet. Jag förväntade mig att UEFA skulle acceptera vårat förlikningsavtal, eftersom sedan FFP drog igång har de alltid accepterat en sådan lösning till klubbar som befunnit sig i liknande situationer som Milan. Vi pratade med UEFA 15 dagar efter ägarbytet för att diskutera våra planer med dem. I november förra året presenterade vi det frivilliga avtalet men som nekades av kommissionen eftersom de ville se bank garantier från ägarbolaget. Idag nekades förlikningsavtalet på grund utav att ägarbolaget inte återbetalat lånet från Elliot.

– Vi har dock varit i ständig kontakt med Elliot och de har även gett oss deras fulla förtroende. De har även gett oss skriftliga garantier att de ska ta över klubben i värsta fall. De regelbundna kapitalökningarna i bolaget har inte generat någon tvivel alls angående vår betalningsförmåga.

– Som VD för Milan är jag otroligt besviken eftersom vi gjorde allt vi kunde. Vi presenterade detaljerade planer men det räckte tydligen inte. Detta beslut har framförallt skadad klubbens rykte och därför ska våra advokater se över beslutet för att försöka komma överens med UEFA.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen