The enigma which is Tassotti

17 säsonger och 429 matcher i Milan, i en av de bästa backlinjer världen skådat.
4 säsonger som tränare för Primavera.
14 säsonger som assisterande tränare i Milan under flera olika huvudtränare.

Men förutom några sporadiska inhopp som ledaren bland ledare när Milan behövde någon som tog ut laget, så har Tassotti – för att vara en hörnpelare på flera fronter – aldrig blivit huvudtränare för Milan.

Varför?

Han tog över i tre dagar mellan Allegri och Seedorf, en match Milan vann med 3-1. Men sedan var det tillbaka till anonymitet vid sidan av. Idag är han assisterande tränare.
I Ukraina! bakom Sheva?

Jag har genom åren försökt få svar på den här frågan varför Tassotti aldrig varit huvudtränare för Milan. Aldrig lyckats hitta något svar. Vi har på fyra år haft Seedorf, Inzaghi, Mihajlovic, Montella, Brocchi(!?) och nu Gattuso. Visst är det vackert när sådana med genuint hjärta för klubben tar över, som fyra av de där namnen, men i ärlighetens namn har de ingen imponerande tränarkarriär bakom sig innan de fick fötroendet.

Nu undrar jag samma sak igen. Varför nämns aldrig någonsin Tassotti i diskussionen då kompetenta tränare för Milan rabblas?

Missförstå mig inte. Jag backar Gattuso i nuläget och önskar inte han skall ersättas. Men den dagen kommer och man kommer åter undra; varför är inte Tassotti ens aktuell? Tydligen är han väldigt uppskattad som assisterande och vill vara involverad. Han har skolats som spelare under tränare som Sacchi och Capello, som tränare under bland annat Ancelotti.

Är det han själv som inte vill ta högsta ansvaret i klubben all fostran skett, eller får han aldrig frågan?
Har ni någon förklaring på detta?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen