Miami Dolphins ägare tar över Milan?

Yonghong Li har ännu inte återbetalat de pengar han lånade av Elliot Group förra året när han tillsammans med sitt konsortium tog över Milan. Skulle han misslyckas att betala tillbaka pengarna så förefaller klubben i Elliots ägo, som i sin tur kommer att sälja klubben till högsta anbud. 

Det har spekulerats mycket om huruvida Li har pengar eller inte de senaste året, men trots alla rykten så har Milan under årets gång spenderat stort på transfermarknaden, betalat av skulder och skjutit in kapital vid behov. Elliot Group har jobbat nära med Milan under året och skall även ha representanter som regelbundet håller koll på vad som händer i Milano. När man har behövt skjuta in mer pengar i klubben så har Elliot backat upp, men trots detta anser UEFA att läget är för oklart för att man ska kunna godkänna Milans förslag om att undgå bestraffning.

Skulle Yonghong Li dock misslyckas med att återbetala pengarna till Elliot så kommer klubben förefalla i Elliots ägo som med största sannolikhet kommer sälja till högst bjudande. Enligt rapporter från Milano Finanza är Stephen Ross intresserad av att ta över klubben och skall enligt Corriere dello Sport ha bett om information om läget i Milan senast i mars. Ross uppges vara god för 7,6 miljarder dollar (Forbes rankning 2018) och äger bland annat det amerikanska fotbollslaget Miami Dolphins, dess arena Hard Rock Stadium. 78-åringen backas enligt uppgifterna av US bank Goldman Sachs.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen