Införrapport: Milan – Hellas Verona

Milan: Efter sex raka matcher utan vinst besegrade Milan till slut Bologna med 1-2. Matchen blev dock onödigt spännande efter att De Maio reducerat. Milan hade flera lägen att stänga matchen, men hade otur med ramträffarna. Ikväll spelar de rödsvarta ännu en match där inget mindre än tre poäng förväntas. När Milan mötte Hellas Verona i höstas så blev man förnedrade med 0-3, men vann med samma siffror i cupspelet. På tal om cupspel så spelar Milan final i Coppa Italia mot Juventus på onsdag. Tillbaka till dagens motståndare; Milan har spelat 26 hemmamatcher mot Hellas i Serie A men aldrig förlorat. De rödsvarta har förvisso inte lyckats besegra Hellas på de senaste fyra försöken i ligaspelet. Milan har både Sampdoria och Fiorentina tätt bakom sig (tre poäng), så en vinst är nödvändig. Samtidigt har man en poäng upp till Atalanta på sjätte plats. I truppen noterar vi att Romagnoli är tillbaka från skada. Försvarskuggen ser ut att få starta bredvid Bonucci. Biglia är fortsatt skadad och Locatelli lär återigen spela i hans ställe.

Skador och avstängningar: Conti och Biglia är skadade. Ingen spelare är avstängd.

Truppen: A. Donnarumma, G. Donnarumma, Storari, Abate, Antonelli, Bonucci, Calabria, Gomez, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, Zapata, Bonaventura, Calhanoglu, Kessie, Locatelli, Mauri, Montolivo, Torrasi, Borini, Cutrone, Kalinic, André Silva, Suso

Trolig startelva (4-3-3): G. Donnarumma, Abate, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez, Kessié, Locatelli, Bonaventura, Suso, Cutrone, Calhanoglu

Hellas Verona: 19:e placerade Hellas har bara vunnit två bortamatcher denna säsong, och måste besegra Milan ikväll för att ha en chans att stanna kvar i Serie A. Aldrig tidigare har man lyckats vinna mot Milan på San Siro i ligan. Hellas har förlorat fyra matcher i rad, varav en väldigt tung förlust i förra omgången hemma mot SPAL. Det är just SPALs sjuttondeplacering, sju poäng upp i tabellen, som man försöker nå. Fabio Pecchia tog upp laget från Serie B och sitter trots den svaga poängskörden kvar vid tränarrodret. Flest mål den här säsongen, fyra stycken, har två anfallare som inte spelar mot Milan. Pazzini blev utlånad till Levante i vintras, medan Moise Kean, Juves stortalang född 2000, inte spelat en match sedan i februari. Den sistnämnde har inte blivit uttagen i truppen trots att han återhämtat sig från skadan han fick i början av mars. De bästa spelarna i motståndarnas trupp heter Cerci, Romulo och Souprayen.

Skador och avstängningar: Valoti och Buchel är skadade. Ingen spelare är avstängd.

Truppen: Nicolas, Romulo, Verde, Fossati, Cercli, Caracciolo, Zuculini, Aarons, Silvestri, Lee, Calvano, Boldor, Ferrari, Matos, Bearzotti, Coppola, Souprayen, Petkovic, Danzi, Heurtaux, Fares, Feliciolo

Trolig startelva (4-3-3): Nicolas, Ferrari, Caracciolo, Souprayen, Fares, Romulo, Zuculini, Calvano, Verde, Cerci, Matos

Snabba fakta:
– Milan har spelat totalt 53 matcher i Serie A mot Hellas Verona: 24 vinster, 19 kryss och 10 förluster
– Milan har bara vunnit 3 av sina senaste 11 tävlingsmatcher
– Milan har inte vunnit någon av sina 4 senaste matcherna mot Hellas Verona i Serie A
– Hellas Verona har aldrig besegrat Milan på San Siro i Serie A

Serie A: Milan – Hellas Verona
Arena: San Siro
Avspark: Lördagen 5 maj klockan 18:00
TV: Viasat Fotboll, Viaplay
Huvuddomare: Fabrizio Pasqua

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen