Pirlo: “Vi ska ha kul både på planen och på läktaren”

Andrea Pirlo som tillbringade längsta perioden av sin karriär i Milan där han hade en nyckelroll på mittfältet. Nyligen valde italienaren att lägga skorna på hyllan, men en kort återkomst på planen gör han den 21 maj då han arrangerar sin egen hyllningsmatch på San Siro. På en presskonferens talar han om valet att spela matchen i Milano. 

– Jag vill se samma anda som vanligt, vi ska ha kul både på planen och på läktaren. Nästan alla mina gamla lagkamrater kommer att vara där. Jag valde San Siro eftersom det var i denna arena jag spenderade största delen av min karriär och träffade många av mina lagkamrater. Det var också logiskt eftersom att det blir lättare för många som kommer hit från utlandet.

– Vem vill du se som Italiens nya förbundskapten? Jag jobbar inte för förbundet så jag kan inte ge er något svar. Många namn cirkulerar, men jag tror att de kommer att göra ett bra val.

– Gattusos start i Milan? Rino har skapat entusiasm och en känsla av tillhörighet i laget, något som har saknats de senaste åren. Förhoppningsvis kan han föra Milan tillbaka till toppen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen