Ung duo konkurrerar om platsen som tredjemålvakt

Alessandro Livieri och Alessandro Plizzari konkurrerar om platsen som tredjemålvakt i A-laget.

Diego Lopez ser ut att lämna Milan och Abbiati har redan pensionerat sig, platsen som andramålvakt är därför öppen. Det har talats om Donnarummas äldre bror Antonio som för närvarande spelar i Genoa eller Gabriel som varit utlånad till Napoli, men som nu ser att lämna för Torino. I truppen krävs dock tre målvakter och där planerar Milan att befordra en ung spelare från Primavera-laget likt Gianluigi Donnarumma. Den nu 17-årige målvakten började säsongen som tredjemålvakt, men är nu ohotad etta.  

Alessandro nummer 1: Livieri är född 1997 och är två år äldre än Donnarumma, ser ut att vara det mest troliga alternativet. 19-åringen har den här säsongen spelat i Primaveran och stått 19 matcher för laget. På dessa 19 matcher har han släppt in 19 mål, varav 7 var på straff.

Alessandro nummer 2: Plizzari är född år 2000 och är endast 16 år och 2 månader gammal. Trots det är han redan nu ett alternativ för A-laget. Målvakten började den här säsongen i U17-laget innan han flyttades upp i Primaveran och har där presterat på en hög nivå. Totalt blev det 3 matcher i U17 och 15 matcher i Primavera-laget. På dessa 18 matcher släppte han in 25 mål varav 5 på straff.

Livieri har ännu inte representerat sitt land Italien i några ungdomslandskamper. Det har däremot Plizzari som har spelat 16 matcher på U15,U16 och U17 nivå.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen