Deadline skjuts upp?

Silvio Berlusconi uppges förskjuta den deadline som var satt 15 juni till den 30 juni för exklusiviteten.

Mellan den 15-20 juni skulle affären bli klar, men enligt Sky och La Gazzetta dello Sport skjuts nu försäljningen upp. Det nya slutdatumet uppges vara den 30 juni och en av anledningarna till detta uppges vara presidentens hälsa.

Berlusconi ligger för närvarande på sjukhus i väntan på att få opereras på tisdag. 79-åringen har haft problem med sitt hjärta de senaste veckorna. Men det är inga nya problem för Silvio som tidigare fått en pacemaker inopererad. När han anlände till sjukhuset var hans tillstånd dock till viss del kritiskt, något som han själv uppges ha varit medveten om.

Berlusconis doktor sade följande:

– Vi har identifierat problemet. Det angår aortaklaffen i hjärtat och det enda sättet att åtgärda detta är genom en operation. Han befann sig i ett kritiskt tillstånd när han anlände och vi måste byta ut aortaklaffen. Efter detta behöver han återhämta sig under en period.

Enligt Corriere dello Sport kommer Sal Galatioto som varit delaktig i förhandlingarna att flyga till Italien på måndag. Nyhetsbyrån ANSA rapporterar även att ett möte är inplanerat mellan Galatioto, Nicholas Gancikoff, Fininvest och det kinesiska konstortiet under måndagen.

En av anledningarna till att datumet skjuts upp är troligtvis Berlusconis sjukdom, men CdS erfar att presidentens tillstånd inte påverkat förhandlingarna. Mycket talar dock för att 79-åringen själv vill vara med när affären slutförs, om den nu gör det vill säga.  

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen