Mihajlovic: “Jag skulle älska att träna Ibrahimovic”

Milan-tränaren Sinisa Mihajlovic intervjuades idag av Sky Sports mikrofoner. Serben talade bland annat om Berlusconi, ett gammalt vad med Roberto Mancini och om att jobba med Zlatan Ibrahimovic igen.

Svensken sitter som bekant på ett utgående kontrakt med Paris Saint-Germain och förväntas lämna den franska klubben i sommar. Milan gjorde ett försök att värva 34-åringen redan förra året men misslyckades då. Nu hoppas Mihajlovic att anfallaren istället återvänder till sommaren.

– Jag skulle älska att träna honom. Jag gillar att träna stora spelare. Vart han än har varit har han vunnit ligan. Jag vet inte om det bara hade räckt med honom för att Milan ska kunna vinna Scudetton, men han är definitivt en extraordinär spelare, både när det gäller det tekniska och hans personlighet.

Mihajlovic har under säsongen fått kritik av klubbens president Silvio Berlusconi, men menar att han inte har några problem att jobba tillsammans med den kontroversielle italienaren.

– För mig finns det två Berlusconis. En är presidenten, som har vunnit nästan allt i fotbollens historia. Sen finns det politikern och den store ledaren Berlusconi. Det är en vinst för mig att ha möjligheten att tala med någon som honom.

46-åringen avslutade intervjun med att berätta om en vadslagning med Roberto Mancini under deras tid som spelare i Lazio.

– När vi var i Lazio, i matchen där jag gjorde tre mål på frispark (mot Sampdoria 1998), slog vi vad om en miljon lire för varje mål jag gjorde. I slutet av matchen gick jag fram till honom och sa att han var tvungen att ge mig tre miljoner lire, eftersom jag gjorde tre mål. Han svarade att jag bara skulle få en miljon eftersom jag var försvarare och vi släppte in tre mål. Det hela slutade med att jag bara fick en miljon!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen