Tassotti: “Seedorf var en exceptionell spelare”

Mauro Tassotti talade idag till Milan Channel om Arrigo Sacchi,  Alberto Zaccheroni samt Seedorf som idag fyller 70, 63 respektive 40 år.

Tassotti var en del av pusslet som Sacchi på 1980-90-talet pusslade ihop. Sacchi och hans mannar vann bland annat Scudetton en gång och Champions League två gånger. Tassotti var även tränare för ungdomslagen under tiden Zaccheroni var tränare i klubben. Tassoti var också assisterande tränare i Milan under Seedorfs tid i klubben.

-I början hade vi problem under Sacchi, men det berodde på att vi inte var vana vid hans träningsmetoder. Sacchi utvecklade den italienska fotbollen.

-Innan han kom brukade vi satsa på att släppa in så få mål på bortaplan som möjligt och sen vinna på hemmaplan. Det blev det ändring på med Sacchi. Alla som har blivit tränade av honom är väldigt förtjusta i honom som person. De bästa ögonblicken av våra karriärer är kopplade till hans tid i klubben.

-När jag kom till Milan var han väldigt ung. Han hade följt olika vägar av andra tränare, men vi spelare var förtrogna honom direkt. Vi visste direkt vilken typ av person han var och vilken talang han hade.

-Zaccheroni vann en viktig mycket viktig titel (1999), då få trodde på det i början av säsongen. Han var väldigt säker på sin sak, visste vad han ville.

-Seedorf var en exceptionell spelare med en stor personlighet. Han gillade verkligen att spela i Champions League, det var hans naturliga plats här på jorden. Han försvann aldrig när han behövdes som mest. Bortsett från han tekniska egenskaper, var han en stor karaktär och var aldrig rädd för att ta för sig ute i Europa. Han njöt av att spela i de stora matcherna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen