Planerna kring den nya arenan spricker?

Under en längre period har Milan förhandlat relativt intensivt för att få till en ny arena. Förhandlingarna mellan klubben och Fondazione Fiera Milano sägs dock nu ha spruckit. 

De rödsvarta och Fondazione Fiera Milano var långt gångna i förhandlingar. Milan är sugna på att köpa upp marken som ligger i Portello, intill Casa Milan. Dock verkar förhandlingarna ha stannat upp. Vi kunde tidigare rapportera att förhandlingarna gick bra mellan de bägge parterna, men nu rapporterar Calcio&Finanza att konkurrenserna har skaffat sig en fördel. Milan saknar det allra viktigaste inför det stora projektet, och det är en investerare. Finansieringen för den nya arenan sägs ligga på cirka 300 miljoner euro, men ännu har Barbara Berlusconi inte lyckats locka till sig någon.

Problemen tar dock inte stopp där. Den nya arenan som ska kunna ta cirka 40.000-45.000 åskådare kräver större ytor än vad Fondazione Fiera Milano kan erbjuda. Den nya arenan kräver cirka 20 procent av ytan som tillhör kommunen. I Portella-området hyr även Citroën cirka 30 procent av den mark som arenan desperat behöver, och det är högst osäkert i dagsläget om Milan får till en nya arena eller ej.

Beskedet lär tas 30 Maj, och projektet står nu på spel.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen