Införrapport: Milan – Torino

Ikväll är det dags för Milans sista hemmamatch den här säsongen. Det är Torino som gästar San Siro. I vintras slutade matchen mellan de båda lagen 1-1.

Milan
De rödsvarta ligger för närvarande på 11:e plats i Serie A-tabellen med två omgångar kvar. En tuff säsong som lider mot sitt slut, men det gäller att avsluta på bästa möjliga sätt.

Allt pekar på att det här blir Inzaghis sista match på San Siro som tränare för Milan. Under veckan har det rapporterats mycket om Inzaghis eventuella ersättare. Det hetaste spåret för närvarande ser ut att vara den förre Milan-tränaren Carlo Ancelotti.

På presskonferensen inför kvällens match talade Inzaghi om att Honda kommer få speltid. Tränaren är imponerad av japanens inställning på träningarna. I matchtruppen finns det ett flertal ungdomsspelare. Det återstår att se om Inzaghi ger dessa ungdomar speltid ikväll, men det hade varit spännande.

Truppen
Målvakter: Diego Lopez, Abbiati, Donnarumma
Försvarare: Abate, Alex, Bocchetti, Felicioli, Mexes, Paletta, Zaccardo, Zapata
Mittfältare: De Jong, Mastalli, Piccinocchi, Poli, Van Ginkel
Anfallare: Cerci, Destro, Di Molfetta, El Shaarawy, Honda, Mastour, Pazzini

Trolig startelva (4-3-3): Lopez – Abate, Paletta, Alex, Bocchetti – Van Ginkel, De Jong, Poli – Honda, Destro, El Shaarawy

Skador/avstängningar: Menez, Suso, Bonaventura är avstängda. På skadelistan finns Agazzi, Montolivo, De Sciglio och Antonelli.

Torino
Turin-laget befinner sig på en 9:e plats i tabellen, fem poäng före Milan inför denna omgång. På de fem senaste matcherna har man vunnit två, förlorat två och en oavgjord. Ur svensk synvinkel ser det ut som att Pontus Jansson får förtroende från start av tränare Ventura. Dock är Alexander Farnerud knäskadad och missar matchen. För Milan-försvaret gäller det att ha koll på Amauri som tidigare i sin karriär har gjort mål mot de rödsvarta.

Truppen:
Målvakt: Ichazo,  Padelli, Zaccagno
Försvarare: Darmian, Glik, Jansson, Molinaro, Moretti, Peres, Silva
Mittfältare: Basha, Benassi, El Kaddouri, Gazzi, Gonzalez, Vives
Anfallare: Amauri, Martinez, Morra, Rosso

Trolig startelva (3-5-2): Padelli – Jansson, Glik, Moretti – Peres, Benassi, Gazzi, El Kaddouri, Darmian – Martinez, Amauri

Skador/avstängningar: Maksimovic är avstängd. På skadelistan finns spelare som Bovo, Farnerud, Castellazzi, Lopez, Quagliarella.

Serie A: Milan – Torino
Avspark:
24 maj klockan 20:45 på San Siro
TV: TV12
Huvuddomare: Paolo Valeri

Forza Milan

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen