När vinden vänder

Att vinden ska vända är inte alltid positivt. Det kan vara att något bra blir skitdåligt. Verkligen uselt. Ta förra säsongens ligaledning som ett exempel. Från en stabil ligaledning till att sluta 2:a bakom Conte och hans Juventus i ligan. Det är inte dags ÄN att säga att vinden har vänt för Milan. Men att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge är värt att minnas. Och bättre sent än aldrig, rätta mig om jag har fel.

Man har fått höra mycket om att ingen stiger in på plan som favoriter imorgon. Enligt mig är det fel då jag anser att Inter är favoriter. Ligatabellen talar för sig själv och vi spelar CL,  inte dem.

Jag är nog inte ensam om att sitta bänkad framför tvn imorgon denna tiden för att se Derby Della Madonnina. Jag är nog inte ensam imorgon om att dissa ”El Clasico” imorgon för att se Derby Della Madonnina. Det gäller både Milanisti som Interisti.

Derbymässigt hittills ser det inte så bra ut för Milans del. Om man tänker på senaste säsongen. Men hallå! Statistik är bara till för att brytas. Vi torskade förra säsongens derby med 4-2 i slutet och tidiga derbyt med 1-0 av en chockad Abate.

Vad kan vi förvänta oss imorgon? En revansch sugen Cassano. En sjukt taggad El Shaarawy med imponerande insatser hittils. Och två starka sidor som kommer att kriga tills den sista sekunden. Tills visselpipan är blåst.

Imorgon är det mer än bara en vanlig match. Det är krig på plan, och på läktarplats. Curva Sud mot Curva nord är stekhett, minst sagt.

Imorgon är det dags att visa både världen och sig själva vilken del av Milano som är bäst. Vilken del av Milano Europa ska frukta. Vilken del av Milano som ska härja. Det nya Generations växlande Inter? Eller det totalsågad, chockerande dåliga Milan.

Det krävs nog inte en Einstein för att inse att Milan haft en svår säsongsinledning. Men förra året var det också en dålig inledning men man lyckades grabba tag i ledningen i alla fall.

Seglet är hissat. Lasten är lastad. Nu är det upp till sjömännen ombord att utnyttja vinden. Ska vinden vända eller ska den bestå? Det är en fråga jag nog har svar på inom 24 timmar.

”UNA CITTÁ, DUE COLORI, 7 COPPE DEI CAMPIONI” FORZA MILAN!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen