Inför Milan – Inter “El Shaarawy kan ordna detta”

Säsongens första derby kommer att äga rum i Milano på söndags kvällen. Derby della Madonnina kommer att spelas för 278 gången sedan 1909. Ärkerivalen Inter kommer till matchen med en aning bättre form men Milan har med sig tre färska poäng från hemmastarka Zenit.

Milans trupp: Abbiati,Amelia,Gabriel,Abate,Acerbi,Atonini,Bonera,De Sciglio,Mexes,Yepes,Zapata,Ambrosini,Boateng,De jong,Constant,Emanuelson,Flamini,Montolivio,Nocerino,Bojan,El Shaarawy,Niang,Pazzini,Robinho.

Trolig Startelva:4-2-3-1, Abbiati-Abate-Mexes-Bonera-Antonini-De Jong-Ambrosini-El Shaarawy-Emanuelson-Nocerino-Pazzini

Inters trupp: Samir Handanovic, Luca Castellazzi, Vid Belec.Javier Zanetti. Matias Silvestre, Andrea Ranocchia, Walter Samuel, Juan Jesus, Jonathan, Matteo Bianchetti, Yuto Nagatomo.Fredy Guarin,Gabi Mudingay, Esteban Cambiasso, Joel Obi, Walter Gargano,  Alvaro Pereira, Alfred Duncan. Philippe Coutinho, Rodrigo Palacio, Diego Milito, Marko Livaja, Antonio Cassano.

Trolig Startelva: 3-5-2, Handonovic-Ranocchia-Samuel-Juan-Zanetti-Guarin-Cargano-Cambiasso-Nagatomo-Cassano-Milito

Milan: Milan ligger inför denna match på en elfte plats och säsongen har inte gått som man förväntat sig hittills. Allegri har gått från 4-3-1-2 till ett offensivare system 4-2-3-1, och lär starta med den formationen även till derbyt. Den stora snackisen har varit om Boateng tar en plats i startelvan eller på bänken, det mesta talar för bänken. Han har inlett denna säsong riktigt uselt och han behöver höja sitt ett snäpp om han ska bli den världsspelaren vi tror att han kan bli. Milan kommer till derbyt med en stekhet El Shaarawy och en formstark Abbiati som var matchens lirare mot Zenit. De som talar för Milan denna match är att El Shaarawy återigen bär offensiven på sina axlar, trots hans ålder så kan avgöra derbyt helt på egenhand. Han har dem senaste fyra matcherna gjort fem mål i båda liga och Champions och är Milans formstarkaste spelare just nu. Christian Abbiati måste göra en strålande match och backlinjen måste vara på sin vakt om Milan ska lyckas alla tre poängen. Max Allegri är en pressad man och har varit det sen säsongen började, men oavsett resultat bör Allegri sitta säkert, om vi ska tro Galliani.

Inter: Inter ligger på en tredje plats med tolv inkasserade poäng och hotar Juventus och Napoli i toppen. Inter har känts lite svajiga inte minst efter förlusten mot Siena hemma och man vet inte riktigt vart man har dem. Tränaren Stramaccioni är för oerfaren och har inte riktigt den balansen som krävs i laget för att lyckas. Som bekant spelar Inter i Europa League och kan i visa matcher vila sina bästa spelare mot ett sämre lag, och därför kan dem vara med på riktigt där uppe och fightas. Nerazzurri har även dem tappat viktiga spelare som Maicon, Lucio och Julio Cesar men gjort en helt okej mercato när man tagit in spelare som, Handanovic, Cargano, Cassano etc.

Form: Milan kommer från Champions League i veckan och en stark borta seger mot Zenit. Och i ligan senast kryssade man mot Parma borta. Inter kommer från Europa league i veckan och en borta vinst mot Neftchi, och i ligan senast vann man hemma mot Fiorentina.

Fakta: Milan och Inter har mötts 278 gånger sedan första gången 10 januari 1909,där Rossoneri vann mötet med 3-2 och mål från Trere, Lana och Laich. Rossoneri har sedan dess vunnit 108 av dem 278 möten och Inter 97 medan 73 stycken har slutat oavgjort. I ligaspelet leder Inter racet med 66 vinster på 178 matcher medan Milan har 60 vinster och 52 matcher har slutat oavgjort. Värt att notera är att om Javier Zanetti spelar derbyt kommer att han gå förbi Inter legendaren Guiseppe Bergami i antal matcher, Paolo Maldini har spelat 56 matcher och Zanetti har en del matcher dit. Förra året vann Inter båda matcherna.

Domare: Paolo Valeri

Matchen kommer att sändas på TV4 Sport Extra klockan 20:45

Tips: I ett derby spelar formen ingen roll och matchen är helt öppen. Jag vågar inte tippa ett resultat i ett sånt här öppet derby.

Vad tror du om resultat?

Kom ihåg att vi är Milan och att staden Milano är och förblir Milans.

Avanti Rossoneri!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen