Allegri: Det finns inga favoriter i ett derby

Idag höll Allegri en presskonferens dagen innan det så otroligt viktiga derbyt mot Inter som utspelar sig imorgon på San Siro klockan 20:45. Han hade en hel del intressanta saker att säga.

“Jag tycker inte att derbyt är en vanlig match utan där är inga favoriter, dock rent generellt är ju laget som ligger framför det andra laget i tabellen favoriter. De ligger fem poäng framför oss och de är favoriter. Jag vill ha både ha ett bra uppehåll och resultat som skulle vara viktigt för oss. Vi vet att det blir svårt för de har spelare med stora internationella erfarenheter. Vi måste göra en stormatch och vara mycket smartare än dem. För att vinna Champions League och den inhemska ligan behöver man en viss nivå av slughet och förmågan att förstå att i vissa stunder är det viktigt att inte vika ner sig.”

“Jag avundas inte Inter någonting. Jag är lycklig med de tillgängliga spelarna som jag har med tanke på att de är unga och entusiastiska, även om vi ibland gör misstag som vi måste minska.”

“Varje tränare är olik jämfört med andra tränare. El Shaarawy är i början av sin karriär och måste fortsätta utvecklas inom många olika områden och visa att han förtjänar att stanna i den här klubben för många år framåt. Han utvecklades mycket det senaste året och det hjälper honom just nu. Han behöver dock fortfarande förbättra sitt spel. Han hjälper försvaret och springer mycket, men han behöver lära sig mer av spelet utan boll. De här sakerna kommer han dock att lära sig ju mer han spelar och med sitt arbete som han gör varje dag.”

“I onsdags avslutade vi med tre backar. Vi har jobbat med det ett tag och imorgon tar jag mina beslut. Inter kommer att spela som de har gjort och beroende på hur matchen urartar sig kommer jag ha två formationer att välja mellan. Oavsett formation är det fortfarande spelare mot spelare och du måste vara bra för att ge dig själv en fördel.”

“Laget växer, men vi måste fortfarande försvara oss som ett lag och det är ett område som vi kan förbättra. Vi måste förbättra noggrannheten i våra inlägg med tanke på att vi har spelat med mycket inlägg de senaste matcherna. Fansen har varit fantastiska, mest när vi har förlorat. De har stått bakom oss och jag inte tror de kommer lämna oss imorgonkväll heller. Ett tremanna-försvar skulle kunna vara en bra lösning för en mer offensiv startuppställning.”

“Cassano är en fantastisk spelare. Det finns inte många fler spelare i den här världen som är så pass passningsskickliga som han är. Han spelade mycket när han var här och han var en stor del av vår ligavinst. Det andra året spelade han mycket tills han fick problem med sitt hjärta. Han kom tillbaka starkt och blev uttagen till EM tack vare Milan.”

“Presidenten kommer vara i Ryssland imorgon och han var väldigt nöjd efter matchen i onsdags. Han är alltid väldigt nära laget och han vet vad spelarna gör. Laget förbättras i matchspelet och vi måste förbättra att försvara oss som ett lag.”

“Beroende på vilket lag vi möter och vilka anfallare de har, så kan vi byta våra centrala försvarare. Antonini har spelat bra när han har fått chansen precis som De Sciglio medans Abate blir bättre. Abate kom från en sommar med mycket fotboll och han hade dessutom muskelproblem.”

“Vi gjorde en del misstag i onsdags och det är just dessa situationer som vi måste förbättra oerhört snabbt. Jag tror att Boatengs prestationer har blivit lidande med tanke på hans handskada. Han borde vara lite bättre imorgon och när han blir frisk kan han göra så mycket mer och han kommer ha ett bra år.”

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen