Den fule Ankungen

Det är inte vår kära Pato jag tänker berätta om. Det är hans käre landslagsman Robson de Souza aka Målmissaren aka Robinho. Notera att jag inte tycker att Robinho är ful.. Du kommer förstå i texten varför jag valt denna titel.

Robinho har nog varit den mest hatade spelaren av oss Milanisi förra säsongen – efter vänsterbackarna såklart. Han har missat mål efter mål chans efter chans. I viktiga matcher och mindre viktiga matcher. Inte minst mot Barcelona i CL… Men ändå på något sjukt sett fortsatte Allegri tro på honom. Och ge honom samma speltid. Fast han fortsatte missa. Och bara fortsatte missa…

Helt ärligt var jag själv förbannad. Jag var skitsur. Vad fan håller han på med det var min tanke.

Sedan tog säsongen slut.. Säsongen 11/12 den var slut. Och jag var så sjukt arg.. Jag var så hjärtekrossad.. Titellösa Milan åkte på semester.. Sedan kom tiden.. Tiden som fick mig att fundera… Jag funderade på alla spelare. Men något slog mig vid Robinho.

Han var som den fule Ankungen.. Hatad av i stort sett alla.. Men trots det var han ju ändå bara en anka PRECIS som alla andra i familjen.

Sedan såg jag hela grejen på ett annat sätt… Han kan inte ha mått bra psykiskt efter alla dessa missar.. Ja jag vet att det var lägen som VEM SOM HELST hade satt..

Men den stora förändringen skedde nu i sommar…

Robinho intervjuades om nog det värsta man kan frågas om.. Varför missade du?

Svaret var enkelt ; Jag är en människa precis som alla andra. Jag vet att det var helt otroliga missar men jag hade väldigt mycket otur.. Dock är det ingen ursäkt. Jag är ytterst ledsen och ber om ursäkt till klubben och fansen. Jag ska visa att jag kan bättre.

Efter denna mening såg jag en helt annan Robinho.. Denna nya Robinho fortsatte:

Allegri fortsatte tro på mig säsongen ut fast det inte gick bra för mig. Jag är Allegri evigt tacksam och jag är skyldig honom och inte minst fansen en mycket bättre prestation denna säsong. Jag kan garantera att de ska få se en ny Robinho, en Robinho mer lik säsongen 10/11.

Jag föll inte för orden Robinho sade. Vem som helst kan prata tomt.. Dock var det mer än tomma ord.. Både du och jag vet att Robinho när han är som bäst är riktigt bra. Teknisk, kvick och avsluta kan han ( Ja jag vet att man inte sett detta den föregående säsongen ).

Jag vet att det finns många Milanisti idag som skulle göra vad som helst för att sälja Robinho. Bli av med bördan.. Bara snor en massa speltid och gör ingen nytta på plan..

Var ärlig nu.. Robinho vs Juventus denna säsongen, 2-2 matchen.. Gjorde inte han kaos med hela Juventus försvar? Jag och vår Pegah diskuterade detta ämne länge..

Jag försöker nu inte få er att ändra åsikt om Robinho. Jag skulle bara vilja påminna om att Robinho också är människa. Robinho har också känslor. Även han kan ha dåliga dagar.. Otur osv..

Innan vi dömer Robinho borde vi tänka om.. Personligen tycker jag att föregående säsong var en väldigt olycklig säsong för honom.

Men jag tror helt ärligt att Robinho kommer vara en av våra nyckelspelare denna säsong. Jag räknar med att ett par av er kommer skratta åt detta men på riktigt tänk bara tanken – En motiverad Robinho som tänker bevisa fansen och coachen vad han går för.. I ett mer rörligare spel i och med att Ibra lämnat..

Jag tror verkligen att Robinho kommer göra det bra ifrån sig i år.. Må det nu hända..

Den fule Ankungen må vara ful.. Men den fule Ankungen är fortfarande en ankunge precis som dom andra SÖTA ankungarna!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen