Tankar kring nästa säsong

När man sitter här när EM börjar rulla igång på allvar så kan man ändå inte släppa när den riktiga fotbollen börjar en bit in i augusti. När alla stora internationella ligor drar igång och ständiga toppmatcher inför varje helg. Jag, som Milanist känner mig just nu väldigt vemodig  när det pratas om mercaton. Dock lyser jag stort hopp för en alldeles lysande framtid.

Kommer ni ihåg förra säsongen? När man läste träningsrapporter inför varje match och det bara blev fler och fler skador. Vilken oerhört ångest man kände. Hur kunde det ens vara möjligt med så många skador? Visst, skador tillhör idrotten dessvärre. Många talanger som har fått sina karriärer förstörda enbart p.g.a. skador. Det var ju dock inte några fåtal skador som Milans trupp skulle råka ut för. Det var emellanåt en hel startelva som saknades. Det var verkligen pinsamt. Jag skrattade åt det flera gånger. Hur är det ens möjligt? Vet inte hur många gånger jag frågade mig just den frågan.

Milan har ändå tagit ett antal åtgärder för att minska  skadorna. Gräset på San Siro ansågs vara en stor orsak till skadorna och gräset ska bytas ut inför nästa säsong. Det har även blivit vissa förändringar inom den fysiska staben i klubben.

Just nu pågår den så omtalade mercaton och en massa rykten flyger runt. Vissa mer och vissa mindre sanningsenliga. De senaste transferfönstrerna har varit en besvikelse för alla som håller på Milan. Nu är givetvis inte mercaton slut iår men det ser inte hoppfullt ut nu heller enligt mig. Behöver vi ens nyförvärv? Acerbi som ser ut att vara påväg in lär få en hel del chanser nästa säsong bredvid dirigenten T. Silva.

Det som jag egentligen ser som mest nödvändigt är att få in kreativitet på mittfältet. Inget annat behövs, för med tanke på de åtgärder som Milan har gjort kring skadefronten från förra säsongen så är egentligen bara det indirekt en massa nyförvärv. Förra året glömde man mer eller mindre bort en spelare av Patos kaliber och alla vet vad han är kapabel till att göra när han är i fullt slag.  Jag hoppas och tror att åtgärderna kommer fixa problemen med skadorna och att man verkligen visar att man har lärt sig något från föregående säsong.  Jag väljer att se det från det positiva sidan inför nästa säsong. Vi har ett slagkraftigt lag nästa år OM  skadorna minskar. Det är kärleken till klubben som gör att jag verkligen tror på laget inför nästa säsong.

Vilken sida står du på? Den positiva som jag står på eller den negativa som många andra?  Avanti Milan!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen