En ny centerback tillkommer i januari. Här är namnen på Kjærs ersättare

Simon Kjær blir borthållen från fotbollsplanen för resten av säsongen. Maldini, Massara och Moncada har turen att januarifönstret närmar sig och kommer ta tillfället i akt för att fylla det stora tomrummet som dansken lämnar med sin knäskada.

Sportdirektörernas lista med lämpliga kandidater är lång men ledningens tankar är klara över vilka profiler som är passande. En stor budget är given av ägarna Elliott som vill se sitt Milan lyckas i ligaspelet nu när laget uteslutits ifrån Champions League, i hoppet om att kamma in sin första scudetto sedan 2011/12.

Först och främst, det minst sannolika alternativet enligt Antonio Vitiello på MilanNews och Daniele Longo från Calciomercato är att Caldara, som hittat formen på sitt lån med Venezia, återkallas för ett pris av noll euro. Gemensamt rapporterar de två journalisterna samt Sky Sports att Fiorentinas Milenković och Lilles Botman har goda chanser att bli Milan-spelare nu vid årsskiftet. Den 21-åriga Sven Botman har placerat sig som en av de bästa defensiva talangerna i Europa och värdesätts med en hög prislapp på 35 miljoner euro förtydligar Vito Angele på MilanReports, men ledningen vill förlita sig på deras goda förhållande med de franska ligavinnarna för att nå mer påtagliga siffror för att holländaren ska ansluta sig till sin tidigare lagkamrat Mike Maignan.

Vitiello nämner även Chelseas Antonio Rüdiger och Gianluca Di Marzio tillägger att även hans två lagkamrater Andreas Christensen och Malang Sarr är registrerade som följda profiler. Fabrizio Romano förklarar att både Barcelona och Milan har närmat sig Christensen men känslan är att han snarligen kommer teckna ett nytt kontrakt med Chelsea. Ytterligare ett mindre konkret men oavsett uppskattat alternativ syftar Vitiello och Angele vara Torinos Bremer som idag förhandlar med sin klubbpresident, Cairo, för att förlänga hans nuvarande kontrakt som utgår 2023.

Dan-Axel Zagadou har inte fått kontinuerlig speltid med sitt Borussia Dortmund beskriver Vito och kommer vilja värdesätta sina styrkor med en ny klubb i januari, Milan är medvetna om spelarens attributer och en flytt till Italien är en ömsesidig vilja mellan Rossoneri och spelaren.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen