Inför: AC Milan – Napoli

Senast i Serie A tog Milan en riktigt stark bortaseger mot Hellas Verona med 2-0. Imorgon kväll siktar man på att ta ännu en seger, när man gästas av Napoli på San Siro! 

AC Milan: 

Efter en rad av flera dåliga resultat under januari och en stor del av februari, har Milan nu börjat visa upp sitt fina spel som man hade under första halvan av säsongen. Det började med 2-1-segern borta mot Roma den 28 februari, där Milan spelade riktigt bra och kunde ha vunnit med större marginal. Det följdes upp med en plattmatch mot Udinese, men man lyckades rädda upp en poäng i slutsekunderna av matchen. Efter det väntade en väldigt tuff bortamatch mot Hellas Verona, där Milan dessutom hade flera nyckelspelare borta på grund av skador. Man gjorde dock en väldigt gedigen insats och vann matchen med 2-0. Ett resultat som var väldigt viktigt i kampen om topp fyra, samt för att hålla avståndet till Inter så litet som möjligt. Senast mötte man Manchester United på Old Trafford i första mötet i åttondelsfinalen i Europa League, som slutade 1-1. Ett väldigt bra resultat, med tanke på hur stor betydelse ett bortamål har. Man fick även ett mål bortdömt för hands, som på reprisbilderna såg väldigt tveksamt ut. Insatsen var också över förväntan, då man var bättre än United i princip hela matchen och borde faktiskt ha vunnit.  

Milan ligger på en andraplats i Serie A, sex poäng bakom Inter. Man är sex poäng före Roma, som ligger på femteplats. 

I skadeväg har det ljusnat något inför Napoli-matchen. Hakan Calhanoglu och Theo Hernandez förväntas vara tillbaka från start imorgon. Även Ante Rebic förväntas vara tillbaka, dock om det är från start eller från bänken är oklart. Osäkra för spel är Davide Calabria och Alessio Romagnoli. Man har även flera spelare som fortfarande är skadade och som kommer att missa matchen, Zlatan Ibrahimovic, Mario Mandzukic och Ismael Bennacer. 

Napoli: 

Napoli är just nu inne i en ganska stark period, då man har tagit tre segrar på de fyra senaste matcherna. Innan dess förlorade man dock fyra av fem matcher. I den senaste matchen mötte man Bologna på hemmaplan, som man vann komfortabelt med 3-1, efter två mål av Lorenzo Insigne och ett mål av Victor Osimhen. Målskyttet har varit en av Napolis styrkor den här säsongen, då man har gjort tredje flest mål i hela Serie A med 55 stycken. Endast Atalanta och Inter har gjort fler med 63 gjorda mål. Man har också släppt in ganska få mål jämfört med andra lag i ligan, totalt 29 stycken. Det är också tredje minst i Serie A, där endast Juventus och Inter är bättre med 21 respektive 25 stycken. Napoli har varit rätt så svaga på bortaplan den här säsongen, då man endast har tagit sex segrar på sina 12 bortamatcher, och hela fem förluster.

I tabellen ligger Napoli på en sjätteplats, som innebär en kvalplats till den nya turneringen Europa Conference League. Man är dock inte långt borta från topp fyra, då man endast är fem poäng ifrån Atalanta, med dessutom två matcher mindre spelade. 

Andrea Petagna och Amir Rrahmani förväntas missa matchen. Hirving Lozano och Kostas Manolas är osäkra till spel imorgon. 

Snabba fakta: 

Milan: 

  • Milan har inte förlorat på fem raka matcher. 
  • Man har inte förlorat på de fem senaste matcherna mot Napoli (alla tävlingar). 
  • Milan vann det senaste mötet mot Napoli med 3-1 på bortaplan, efter två mål av Zlatan Ibrahimovic. 
  • Bäste målskytt i ligaspelet är Zlatan Ibrahimovic med 14 mål på lika många matcher. 

Napoli: 

  • Napoli har tre segrar på de fyra senaste matcherna. 
  • Man har släppt in minst två mål i sina fyra senaste bortamatcher i Serie A. 
  • Man har gjort minst två mål i sina fyra senaste matcher i Serie A. 
  • Bäste målskytt i ligaspelet är Lorenzo Insigne med 13 mål på 22 matcher. 
  • Serie A: AC Milan – Napoli 
  • Arena: San Siro 
  • Avspark: 20.45 
  • TV: C More Fotboll, C More Stream 
  • Domare: Fabrizio Pasqua 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen