Pioli: “Theo, Rebic och Calhanoglu är tillbaka”

Pioli är tillbaka i spel med sitt Milan nu på söndag mot ett Champions League-törstigt Napoli. Gattuso är tillbaka på San Siro och Milan hoppas på att göra allt för att minska avståndet mellan Inter i ligatabellen. Detta sade Stefano i presskonferensen inför morgondagens match:

Milantränaren började presskonferensen med att kommentera avslöjandet som Tonali gjorde i sin intervju med Sky Sports om att det finns en bild i omklädningsrummet ifrån Europa League-matchen mot Rio Ave:

— Man ser gnistan som vi alltid behöver ha inom oss. Under en lång säsong finns det svårigheter som vi måste överkomma och vi behöver hitta våran gnista som motiverar oss, väcker oss och låter oss växa. Den där bilden påminner oss om en speciell kväll, den är viktig för oss för att förstå vad vi har gjort för att vara vart vi är nu.

Sedan gav Pioli en hoppfull uppdatering på skadeläget i truppen med några viktiga profiler tillbaka i spel redan imorgon:

— De senaste fallen vi har är Calabria och Romagnoli. Alessio tränade med laget idag men har fortfarande några problem, jag tvivlar på att de kan spela imorgon. Theo, Calhanoglu och Rebic är tillbaka imorgon. Med Ibrahimovic, Mandzukic och Bennacer behöver vi vänta tills nästa vecka. Ibra är våran pelare men vi måste fokusera på laget. Det finns många ledare som vi igenkänner för deras karaktärsdrag på planen. Vårat självförtroende har inte brustit trots att det cirkulerat mycket negativa nyheter kring oss.

Pioli varnar sina spelare om att en tuff match väntas imorgon mot ett Napoli som gränsar till Champions League-fotboll i tabellen:

— Napoli spelar bra fotboll, de har kvalité och är kompakta. En svår match väntar oss, Napoli är ett av de starkaste lagen i ligan. Vi måste hitta våran rytm, speciellt när vi har bollen. Vi måste förflytta oss snabbt och få våra motståndare att jaga oss. Om vi vill ta hem Scudetton måste vi förbättra våra hemmaresultat.

Avslutningsvis gav tränaren sitt perspektiv på Kessie och Leao där den sistnämnda fyller i en viktig position i anfallarrollen med den frånvarande Ibra:

— Kessie är väldigt stark mentalt, han är alltid beredd för att hjälpa sina lagkamrater och gör och säger alltid rätt saker. Med hans kvalitéer så kan han spela vart som helst på planen, i slutet av den sista matchen spelade han som offensiv mittfältare. Nu kan han göra allt på planen och utvecklas till att bli en mycket viktig spelare för oss. Leao visar rätt attityd, han offrar sig och kämpar. Förra året så hade han svårigheter med att hålla sitt fokus på matcherna, han har förbättrat sig med detta nu. Jag förväntar mig mycket ifrån honom men han måste bli bättre på att förstå vissa matchtillfällen. Hans mål kommer komma snart.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen