Pioli: “Det kommer att bli en speciell match”

Efter en väldigt tuff januari månad med endast en seger på sju matcher, har Milan nu vunnit fyra raka matcher och hållit nollan i samtliga. Under lördagskvällen kommer Milan gästa tolfteplacerade Fiorentina. Idag hade Stefano Pioli sin presskonferens inför matchen. Nedan kan ni läsa några av svaren som Pioli gav. 

Om att matchen spelas på dagen för Davide Astoris bortgång (4 mars 2018): 

– För mig är matcherna i Florens alltid speciella, ännu mer speciell imorgon. Davide finns alltid med mig. Jag är glad över den organisationen som de har skapat i hans namn. Det kommer att bli en speciell match. 

Om Pioli redan tänker på nästa veckas Champions League-möte mot Tottenham: 

– Morgondagens match är väldigt viktig. Efter det kommer vi tänka på Champions League. Milan och Fiorentina är två liknande lag. Vi vill fortsätta vinna. 

– Vi kommer göra en riktigt bra insats imorgon. Vi vet hur viktig matchen i London är, men vi kommer att ha tid att återhämta oss. 

Angående nya skador, De Ketelaeres form och om Bennacer gör återkomst: 

– Imorgon kommer inte Diaz vara med på grund av en liten vrickning av knäet, men vi kommer göra allt för att han ska vara tillbaka mot Tottenham. Imorgon kommer det vara Charles chans. Alla spelare måste vara redo att göra skillnad, i varje match.  

– Bennacer kommer att bli kallad till matchen. 

Hur viktigt det är att vara jämn i sina prestationer och resultat: 

– Det är dags att vara konsekventa i våra prestationer och resultat. Vi är de som kan påverka hur vi presterar. Vi måste fortsätta spela matcherna med fokus och beslutsamhet. Vi har också fått tillbaka flera viktiga spelare (från skador). Imorgon kommer även Florenzi och Calabria vara tillbaka i truppen. 

Om Thiaws imponerande prestationer: 

– Försvarare får aldrig ge upp, något som Malick förstår. Han är fortfarande ung, men han har perfekta egenskaper för att kunna bli en fantastisk försvarare. 

När Ibrahimovic kommer att vara redo att starta: 

– Zlatan är redo. Han kan inte spela alla 90 minuter, men snart kommer han att kunna göra det. Han har en otrolig lust och hans återkomst är väldigt viktig för oss. Träning med eller utan Zlatan är två olika saker. 

Om det är ett sammanträffande att Milan vinner när Maignan och Ibrahimovic är tillbaka: 

– Nej, men det handlar om mer än så. Jobbet spelarna gör och deras kvalitet. Men sedan pratar vi om spelare som höjer kvaliteten i laget. 

Angående den något skrala målproduktionen från de centrala anfallarna: 

– Förra året hade vi ingen anfallare som gjorde 25 mål. Vi är ett lag som kan göra mål med flera olika spelare. Sedan skulle jag ha varit glad om anfallarna gjorde många mål, men mest för deras skull. Det jobbet de gör är väldigt viktigt. 

Om Giroud kan få vila imorgon, efter att ha spelat väldigt många matcher: 

– Det kommer inte bli någon rotation. Det bästa laget kommer spela. 

Om VM var anledningen till att resultaten och prestationerna blev sämre under januari: 

– Den här säsongen är ovanlig för alla, där vissa har fått betala mer för det och vissa mindre. Vi fick betala dyrt, men nu har vi möjligheten att få någonting tillbaka. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer