Pioli: “De Ketelaere behöver bara ett mål”

Pioli tog till DAZN:s mikrofoner när han bemötte pressen efter vinsten mot Monza.

Har laget lärt sig hantera nederlag på ett bättre sätt:

— Absolut. När det kommer till försvaret så måste vi försvara alla tillsammans. Vi kan självklart gör bättre ifrån oss, de mentala och psykiska aspekterna kan förbättras. Vi kunde stängt vinsten mycket tidigare men det skadar inte att vi lyckades avsluta den här veckan på ett positivt vis. Vi kan bara bli bättre om alla är villiga att samarbeta med varandra.

Har Milan hunnit göra en comeback under 2023?

— Vi spelade bra under den första halvleken ikväll, sen började Monza pressa vilket ledde till flera missade och meningslösa passar. Vi ska självklart försöka bygga vidare på vårat nya system in under resten av säsongen.

Ditt Milan har gjort flera drastiska förändringar. När du bytte till ett tremannaförsvar behövde du kompromissa, men nu har ni hittat lagandan och blivit mer kompakta. Finns det något som fortfarande saknas i ditt lag?

— Nästa steg för oss är att bli mer noga och bli bättre på att bygga upp anfallen från försvaret; det är även viktigt att vi måste dribbla oss förbi våra motståndare med sådana spel. Matcher kan alltid ändras, i den andra halvleken spelade Monza mycket bättre och vi behövde justera oss för att försöka få in mer bollinnehav. Vi kommer jobba på det, våra kommande möten kommer vara svåra men viktiga för oss. Nu behöver vi återhämta energin igen efter att vi vunnit våra tre senaste matcher efter en väldigt lång och tuff period. Vi får vila upp oss och förbereda oss till vår bästa förmåga inför mötet mot Atalanta.

Om forwardernas positionering under matchen:

— Jag ville starta med två forwarder som båda är snabba och kan komma och möta upp sina lagkamrater inom sin egen planhalva. I vissa tillfällen lyckades de med det, andra gånger gjorde de inte det. Vi kan göra bättre ifrån oss, så länge vi psykiskt pallar med det så kan vi alltid spela bra fotboll. Monza är ett lag som lyckats rada upp flera matcher utan någon förlust, den här vinsten var viktig för vår tillväxt.

Om De Ketelaere:

— Jag tror det bara saknas ett mål för honom. Han är ung, han är en pojk som trodde att han skulle hinna med mycket mer än vad han lyckats med hittills. Ett mål hade betytt mycket för honom. Det kommer komma förr eller senare, han finns där och lägen har kommit till honom. Han har viktiga kvalitéer men han måste fortsätta tro på sig själv.

Tre 1-0-vinster, har Milan verkligen återhämtat sig?

— Det har varit tre väldigt viktiga vinster för oss i vart fall, även om vi måste vara förberedd för att det värsta kan hända i våran nästa Champions League-match. Om vi inte släpper in några mål så ökar alltid chanserna till att vi kan vinna. Vi börjar om igen nästa match och hoppas att vi kan göra bättre ifrån tills dess.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen