Redaktionens spelarbetyg: Milan – Torino

Det blev sorti redan i åttondelsfinalen i årets Coppa Italia för Milan, efter att man förlorade mot Torino med 0-1 efter förlängning igår kväll. Man hade väldigt svårt att skapa målchanser, trots att man spelade med en man mer från den 70:e minuten.  

Nedan presenteras redaktionens spelarbetyg för matchen. 

Tatarusanu – 6.0: Gjorde ett par bra ingripanden, varav en fin räddning när Lukic kom fri. Annars testades han inte alltför mycket under matchen. Kunde inte göra så mycket vid Torinos mål, möjligen att han kunde ha rusat ut lite tidigare och stört Adopo. I brist på alternativ blir han redaktionens MOTM. 

Kalulu – 4.5: Tappade sin spelare vid målet, som blev matchavgörande. Direkt svagt försvarsspel. I resterande delen av matchen gjorde han det helt okej. 

Gabbia – 5.0: Gjorde det bra i luftrummet, men spelet med fötterna var inte tillräckligt bra. Slog bort för många enkla passningar. 

Tomori – 5.5: Försökte starta anfall hela tiden från backlinjen, även om det till slut inte blev särskilt lyckat. Gjorde det helt okej i försvarsspelet.  

Saelemaekers – 5.0: Kom förbi några gånger på sin kant, men när han väl kom förbi höll inte den sista passningen, inlägget eller avslutet tillräcklig kvalitet. Han kämpar och springer som vi är vana med, men han måste börja producera mer framåt. 

Tonali – 5.5: Gjorde ett bra grovjobb på mittfältet och hittade ibland några fina passningar framåt. Något slarvig i passningsspelet och markeringsspelet emellanåt. Kan göra det bättre. Ändå en av Milans bästa spelare under matchen, även om det kanske inte säger så mycket. 

Pobega – 5.0: Hade en fin sekvens i den första halvleken när han fick en boll i midjehöjd, som han tog ner och sedan avslutade. I spelet är han bra i det fysiska, men är ofta inte vän med bollen. Spelade lite högre upp än vanligt och det passar inte riktigt hans egenskaper. 

Vranckx – 5.0: Kändes säker i passningsspelet och gjorde ett par bra saker framåt i den första halvleken. Blek insats i den andra halvleken och syntes inte lika mycket i det offensiva spelet. Ändå en insats åt det positiva hållet och viktiga minuter att få i kroppen. 

Dest – 5.0: Den första halvleken är nog inget som Dest vill komma ihåg, för det var en dålig insats rent ut sagt. Spelade bättre i den andra halvleken och gjorde några bra aktioner framåt. När han spelar som bäst är han väldigt kreativ och kan skapa chanser, men tyvärr är det inte så ofta. 

Diaz – 5.5: Var kanske den spelaren som var mest aktiv i det offensiva spelet. Kvick i sina dribblingar och rörelser. Han försökte få saker att hända hela tiden, vilket man inte kan säga om många spelare i den här matchen. Fick dock inte ut jättemycket utav det. 

De Ketelaere – 5.0: Var väldigt nära att göra mål i den första halvleken med sin nick i stolpen. I spelet var han något bättre än tidigare men det kan fortfarande bli mycket bättre. Tappade för mycket boll och tog ofta fel beslut. En del gånger sprang han på löpning och passningen blev kort eller det omvända, som tyder på att samarbetet med lagkamraterna inte är på topp ännu.  

Avbytare: 

Leao – 5.0: Ersatte Saelemaekers i den 67:e minuten och Dest fick flytta över till högerkanten. Portugisen hade några bra aktioner på sin vänsterkant, men uträttade ändå inte så mycket under den ganska långa tid han hade på planen. Förväntar oss mer. 

Messias – 5.5: Kom in samtidigt som Leao och ersatte Diaz. Fick ett bra läge, fast i en svår vinkel, med sin första touch i matchen. Verkade ha väldigt mycket energi och kändes farlig. Blev mer osynlig under förlängningen. 

Giroud – 5.0: Ersatte Pobega i den 77:e minuten. Verkar inte vara i sin allra bästa form just nu. Lyckades inte uträtta mycket och var stundtals slarvig i passningsspelet. Inte heller lika bra som uppspelspunkt under hans tid på planen. 

Hernandez – 5.0: Kanske inte ska förvänta sig alltför mycket som ytterback, men vi vet vilka offensiva kvaliteter han har när han är som bäst. Han fick ett par avslutslägen och var stundtals livlig framåt, men han kan göra det bättre. 

Bennacer – 5.0: Brukar vara väldigt säker och lugn med sitt passningsspel, men det fick vi inte se mycket av igår. Gick för långsamt i passningsspelet, i ett skede i matchen där Milan behövde spela snabbare och mer direkt. 

Calabria – N/A: Kom in i förlängningen i den 111:e minuten och spelade därför för kort tid för att betygsättas. 

Tränare: 

Pioli – 4.0: Hade fördel av bollinnehav, men man lyckades knappt skapa en het målchans när man hade bollen. Under 120 minuter plus tillägg lyckades man skapa endast en riktigt bra målchans, De Ketelaeres nick i stolpen. Man hade massvis med skott utanför straffområdet, men som oftast gick över både målet och hela arenan. Gick alldeles för sakta i passningsspelet, framför allt när Milan behövde gå framåt och försöka vinna matchen. Man spelade dessutom med en man mer från den 70:e minuten. Det är helt enkelt inte tillräckligt bra. Pioli måste börja hitta lösningar till när vi möter lag som för det mesta håller sig på sin egen planhalva. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer