Redaktionens spelarbetyg: Milan – Spezia

Rossoneri tog emot Spezia och Daniele Maldini hemma på San Siro. En match som bestod utav det mesta, och framförallt tre viktiga poäng. Nedan presenteras redaktionens spelarbetyg.

Tatarusanu – 6.5: Rumänen stod för en godkänd insats. Var chanslös vid målet och ibland osäker med fötterna.

Kalulu – 5.5: Stod för några misstag som kunde resulterat i baklängesmål. Utöver det gjorde Pierre en fullt godkänd match.

Gabbia – 6.5: Gjorde det bra i det defensiva spelet, vinner dueller och passningsspelet såg bra ut.

Tomori – 6.0: Fikayo gör en godkänd insats. Vissa situationer blir han för ivrig och gör bort sig, engelsmannen kan betydligt bättre.

Theo – 7.5: Är solklart bäst i försvarslinjen denna afton. Sliter mellan båda planhalvor och öppnar upp målskyttet på ett kyligt sätt.

Bennacer – 7.5: Algerianen fick 45 minuter på planen och stod för en grym insats. Styr tempot på mittfältet och står för en magnifik assist till Theos mål. Byttes förmodligen ut i paus på grund av det gula kortet, och Ismael behövs i de två sista matcherna innan VM-uppehållet.

Krunic – 6.0: Vi är vana att se Rade lite längre upp på banan. Idag får han göra Ismael sällskap på mittfältet och sköter det bra.

Messias – 5.5: Står för några fina aktioner på högerkanten och fick inte ut så mycket utav det.

Diaz – 5.0: Det är alltid kul att se den lilla spanjoren utnyttja sin teknik och rörlighet i små ytor, eller när han drar iväg med sina löpningar med boll i djupled. Idag får Brahim ett stort minus för passningsspelet, lyckades inte skapa så mycket.

Leao – 6.5: Står för ett par bra aktioner, borde även fått en assist till Tomoris jätteläge i första halvlek. Kunde även ha gjort mål idag med lite flyt.

Origi – 4.5: Uträttar inte mycket idag och belgaren måste börja ta vara på sina chanser när han väl får dem. Mot Monza fick vi se vad Origi är kapabel till, fler sådana prestationer behövs om Maldini & Co. ska ha fortsatt förtroende för honom.

Tonali – 7.5: Ersätter Bennacer i halvtid och gör en riktigt bra insats. Stod för ett klassmål, som senare dömdes bort på grund av en frispark till Spezia som skedde flera sekvenser tidigare. Italienaren lät inte VAR-beslutet påverkade honom utan slog sedan till med en fin assist till Girouds segermål.

Rebic – 4.5: Uträttar ingenting på planen denna afton.

De Ketelaere – 5.0: Tyvärr börjar de dåliga prestationerna bli en trend. Kunde gjort det bättre vid sitt läge i slutskedet av matchen.

Giroud – 8.0: Kom in och förändrade matchbilden. Ollie vinner sina dueller och positionsspelet är på topp i straffområdet. När passningen från Tonali kom så stod han för ett avslut av högsta klass som i sin tur gav Milan tre viktiga poäng. Tyvärr missar han tisdagens match efter dubbla gula kort, förhoppningsvis kan Origi steppa upp det i fransmannens frånvaro. Redaktionens MOTM.

Thiaw – N/A: Spelade för lite.

Pioli – 6.0: Kanske inte Mr Piolis bästa insats. Grabbarna kunde ha lett matchen med 3-0 efter första halvtimmen spelad. Spezia kommer stundtals in i matchen och skapar några chanser och Maldini gör ett ortoligt snyggt mål. Dock var Tonali och Giroud räddare i nöden denna afton, som gjorde allt för att Spezia inte skulle få samma tur som de fick förra säsongen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Scroll to Top