Redaktionens spelarbetyg: Milan – Fiorentina

Årets sista match för Rossoneri resulterade med tre viktiga poäng i scudetto-racet. Nedan presenteras redaktionens spelarbetyg.

Tatarusanu – 5.5: Gjorde några bra räddningar, utöver det hände det inte så mycket för Tata. Godkänd insats.

Kalulu – 5.0: En mindre bra insats från Pierre, som stod för några misstag som kunde blivit väldigt kostsamma.

Thiaw – 5.0: Förra matchen var Malick högerback och skötte det bra. Idag fick han starta på sin riktiga position och kändes generellt inte så säker vissa stunder. Stod för ett misstag vid Fiorentinas kvitteringsmål, med lite mer uppmärksamhet kunde den unga mittbacken ha rensat bort bollen.

Tomori – 6.5: Stod för en perfekt brytning när Ikone hade en jättechans för Fiorentina. Blockerade även Ikones skott som var på väg in i mål. Utöver det kunde Fikayo ha gjort det bättre i vissa situationer, dock stod han för matchavgörande brytningar denna afton. Redaktionens MOTM.

Theo – 5.5: En godkänd insats från fransmannen. Gjorde det bra defensivt medan det kunde ha varit bättre offensivt.

Bennacer – 5.0: Det har blivit en vana att se Bennacer leverera bra prestationer match efter match, dock var hans lugn och trygghet med bollen inte lika synligt idag. Stod för flera felpassningar och inte lika trygg.

Tonali – 5.0: Ser svag ut med bollen idag, utöver det sköter Sandro det defensiva bra idag. Beslutsfattningen vid framspelningen utav Leao som ledde till en klar målchans var alldeles för långsam idag.

Krunic – 4.0: Inte den bästa insatsen från Rade. Syns inte och inte tillräckligt kreativ framåt.

Diaz – 5.5: Spanjoren stod för ett par bra aktioner framåt, som bland annat kunde ge Milan en 2-1 leding i andra halvlek. Dock kunde han gjort det bättre i slutfasen och skapat lite mer framåt. En godkänd insats från Brahim.

Leao – 6.0: Rafa gav Milan ledningen redan efter två minuter, ett avslut som gav lite Pato-vibbar. Utöver ledningsmålet så skapade Rafa inte tillräckligt mycket framåt som han egentligen brukar. Målchansen i slutskedet av matchen borde ha resulterat i mål, dock var avslutet för svagt.

Giroud – 6.0: Fin assist till Leaos mål. Bidrog med det som saknades förra matchen när Origi vikarierade. Är stark i luftduellerna och bra på att hålla upp bollen. Kunde gjort mål när Kalulu slog inlägget i andra halvlek, dock en fin räddning från Fiorentina-målvakten. Nära med ett drömmål när han cykelsparkade bollen precis utanför buren.

Dest – 6.0: Ett mycket bra inhopp av amerikanen, trygg med bollen och fin teknik. Gjorde det bra offensivt och gav bra signaler inför framtiden.

Origi – 4.0: Lyckades inte uträtta mycket, måste bli bättre.

Rebic – 4.0: Är med i anfallet och stör målvakten när slår in inlägget som leder till mål självmålet. Uträttade inte mycket mer på plan.

Vranckx – 6.0: Ett positivt inhopp från Aster. Slår inlägget som leder till självmålet och tre viktiga poäng för Milan. Har gjort positiva avtryck varje gång han hoppar in, förhoppningsvis får vi se han allt oftare under andra halvan utav säsongen.

Pioli – 5.5: Milan hade en del solklara chanser som borde resulterat i mål, dock bjuder man in Fiorentina i matchen efter det tidiga ledningsmålet. Fiorentinas kvittering var välförtjänt och spelet såg stundtals inte bra ut för Rossoneri. Prestationerna har varit sämre de senaste omgångarna, tappat viktiga poäng och hakat efter Napoli. Nu får Pioli och grabbarna chans att ladda om batterierna och ta hem vår 20:e scudetto och vår andra stjärna på bröstet. Forza Milan!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer