Maldini: “De Ketelaere har ett femårskontrakt, inte fem månader”

Efter vinsten mot Fiorentina lämnade Pioli San Siro tårögd efter att han fick höra att hans svåger hade gått bort; istället kom Maldini ut och bemötte journalisterna:

Om De Ketelaere och Origi:

— Ja, han (De Ketelaere) tar sig igenom en tuff period just nu; han spelar i en ny liga och det ställer på så sätt nya krav på honom. Han försöker ställa om sig från den spelstil som han har förhållit sig till i åratal. Han har ett femårskontrakt, inte fem månader. Vi väntar på att han och Origi ska blomstra i Serie A, de har allt som krävs för att vara de avgörande faktorerna i en match. Vi har haft flera exempel på spelare som har behövt ta sin tid för att anamma den fotboll som vi vill spela i Milan.

Om kapplöpningen mot Napoli:

— Vi tror självklart på möjligheten att vi kommer hinna ikapp dem. Förra året, innan vi spelade i derbyt, låg vi under med sju poäng, men sen vann vi mot Inter och allt förändrades därifrån. Vi är medvetna om att det är tufft att hålla uppe prestandan säsongen ut och vi kommer behöva växa en hel del ur den aspekten.

Om Ibra:

— Han mår bra, vi tror att han kommer vara tillbaka nu i januari.

Om vinsten mot Fiorentina:

— Vi offrade mycket och vann matchen på ett kaotiskt vis, vi ville vinna och vi gjorde det i slutändan. Vi spelade bättre mot Napoli än vad vi gjorde mot Fiorentina. Jag tror att vi har för lite energi i tanken om jag ska vara helt ärlig.

Om årets poängställning:

— Vi är bara två poäng korta från det som vi hade vid samma tidpunkt förra säsongen; Napoli har utan tvekan gjort mirakulösa ting i år. Vi är som sagt mer eller mindre i takt med hur vi spelade för ett år sedan. Mot Cremonese spelade vi en ful match och vi hade helt fel uppfattning kring våra strategier. Vi har tagit oss vidare till åttondelsfinalen i Champions League och vi behöver vila upp flera av våra spelare innan dess. Vi har ett helt annat medvetande i år och detta ska kombineras med entusiasmen som vi byggde upp med ligavinsten från den förra säsongen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer