Redaktionens spelarbetyg: Chelsea – Milan

I den tredje omgången utav Champions League-gruppspelet åkte Milan på en tung förlust mot Chelsea borta på Stamford Bridge. Nedan presenteras redaktionens spelarbetyg.

Tatarusanu – 5.0: Det var en tuff och svettig kväll för Tata, som fick mycket att göra. Gjorde en godkänd insats, kan ej klandras för de insläppta målen då försvaret stod för ett par stora misstag.

Dest – 5.0: På gränsen till godkänt insats. Är förutsägbar i både försvars- och anfallspelet. Måste steppa upp i sina framträdanden, annars lär vi se Kalulu som högerback i Calabrias frånvaro.

Tomori – 4.5: Förmodligen engelsmannens sämsta framträdande sedan ankomsten från Stamford Bridge. Dålig i markeringsspelet och gör ett klumpigt misstag vid det andra målet. Förhoppningsvis är detta bara ett tillfälle, då Tomori behövs mer än någonsin de kommande veckorna.

Kalulu – 5.5: Tappar sin markering vid fasta situationer och passar rakt till Chelsea-spelarna vid flera tillfällen. Är dock snäppet bättre än Tomori idag.

Ballo-Toure – 5.0: Det var inte lätt för Ballo på vänsterkanten denna kväll, lyckades inte skapa någonting framåt. Gjorde även misstag i defensiven, var inte rätt i sin positionering.

Bennacer – 5.0: Ismael har varit oerhört jämn i sina prestationer denna säsong, dock kom en mindre bra prestation idag. Hängde inte alltid med i spelet och försöker att dribbla på egen planhalva utan någon framgång,

Tonali – 5.0: Ingen bra dag för vår guldklimp som likt Bennacer inte hängde med i spelet. Skapade heller inget framåt, vilket Sandro brukar göra.

Krunic – 4.5: En svag insats från bosniern som inte lyckas skapa något offensivt. Står även för en stor miss som borde ha resulterat i mål. Det eventuella målet kunde ha förändrat matchbilden.

De Ketelaere – 4.5: De dåliga prestationerna börjar bli allt fler från belgaren. Hade chansen att kvittera innan pausvilan, dock var avslutet alldeles för svagt. Charles var inte kreativ i spelet och utnyttjade inte sin längd och styrka i närkamper och nickdueller.

Leao – 6.0: Står för ett par väldigt fina aktioner denna afton trots att Reece James täppte igen det mesta på vänsterkanten. Rafa kunde ha belönats med minst en assist om De Ketelaere eller Krunic haft lite bättre skärpa i avsluten. Redaktionens MOTM.

Giroud – 5.0: Tillsammans med Rafa har Ollie burit Milans offensiv på sina axlar denna säsong. Giroud har inte fått vila särskilt mycket senaste veckorna på grund av skadekrisen i truppen. Lyckades inte skapa särskilt mycket framåt och var ovanligt svag i nickduellerna, vilket vanligtvis är en utav Ollies styrkor. Förhoppningsvis kan Origi hålla sig skadefri och prestera för att avlasta fransmannen.

Rebic – 4.5: Uträttar inte särskilt mycket denna afton.

Gabbia – 5.0: Gör ingen dålig insats, dock kommer han in i ett skede där Chelsea växlat ner tempot. Godkänt inhopp.

Pobega – 5.0: Gör ett godkänt inhopp.

Diaz – 5.0: Ett par bra aktioner som förhoppningsvis leder till en startplats på lördag, och att Charles får börja från bänken.

Origi – 4.5: Belgaren har inte haft det lätt sedan ankomsten. Såg inte imponerande ut med bollen, dock kan vi förvänta oss mer från Divock innan VM-uppehållet.

Pioli – 4.5: Mister Pioli borde denna afton ha gått för ett oavgjort resultat och försökt spela en lite tråkigare fotboll, likt Diego Simeones Atleti. Detta på grund av den långa skadelistan och frånvaron utav flera nyckelspelare. Kanske var man lite för optimistiska, vilket gav stora bakslag under matchens gång. Idag lyckas inte Pioli heller pricka rätt med sina byten. Förhoppningsvis har man gjort sin läxa och kan på lördag ta hem tre viktiga poäng mot Juventus.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen