Pioli: “Vi står inför en stor utmaning mot ett starkt lag”

Mr. Pioli inledde presskonferensen med att prata om den tunga bortavinsten mot Empoli.

Tränaren poängterade att Milan började matchen bra och hade tydliga idéer. Laget var mentalt och taktiskt förberett, även om det var svårt att göra mål. Skadorna tidigt i matchen påverkade rytmen, dock hindrade det inte tränaren Pioli och grabbarna att ta hem alla tre poäng.

– Jag tvivlade aldrig på mitt lag. Var och en av oss strävar efter att göra vårt arbete med rätt engagemang och professionalism. Vi respekterar varandra, klubben och fansen.

– Bra lag värderas för den mentalitet och energi de tillför varje match. Vi försöker vara ett bra lag och det är det viktigaste. Kul att vi kom hem med tre poäng.

Pioli gav sedan sin syn på skadeläget i truppen.

– Calabria och Kjaer rapporterade muskelproblem. Jag tror att Davide Calabria’s skada är allvarlig. Sannolikt skadade Saelemaekers ett av ledbanden, men vi kommer att bedöma läget under de kommande dagarna. Vi borde veta mer imorgon.

– Den senaste tiden har antalet skador i laget ökat, framför allt i musklerna. Vi måste analysera situationen och dra slutsatser. Jag är väldigt ledsen för skadorna, men jag vet att jag kan räkna med ett tajt och dedikerat lag. Vi måste återhämta oss och förbereda oss för nästa match.

Champions League-matchen mot Chelsea stundar och Rossoneri står inför en tuff utmaning på onsdag.

– Vi står snart inför en stor utmaning. Jag såg Chelseas senaste match, de är ett väldigt erfaret lag. Vi vill förbereda oss så bra som möjligt inför den här matchen och orsaka så många problem som möjligt för våra motståndare.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen