Införrapport: Chelsea-AC Milan

Konungens återkomst – Ska Giroud sänka sin förra klubb och ge Milan ett fint läge att säkra vidare avancemang i Champions League?

Ikväll vankas det ett spännande möte mellan ett stabilt AC Milan mot ett formsvagt Chelsea på Stamford Bridge. Milan leder grupp E på fyra poäng medan Chelsea ligger sist på endast en poäng efter en tung förlust senast mot Dynamo Zagreb. Chelsea är i ett läge där man är i behov av en seger och kommer med största säkerhet anta matchen med en stor mängd motivation för att starta en vändning på den tuffa säsongsupptakten. Milan har däremot ett väldigt bra läge att göra ett ryck i toppen och sätta sig själva i ett bra utgångsläge inför den andra halvan av gruppspelet.

Chelsea:

Efter en jobbig period och en schism mellan Tomas Tuchel och den nya ägaren Todd Boehly så fick tillslut den tyske karismatiske tränaren gå och lämna plats för svenskbekantingen Graham Potter. Chelsea kommer nu in i denna match med den första segern under den nye tränaren i ryggen. Potter har endast ansvarat över två matcher med den nya klubben och med ett landslagsuppehåll emellan så har man inte kunnat se en ny prägel på spelet ännu.

Graham Potter redogjorde om skadeläget i truppen under en presskonferens där det bekräftades det att Kanté definitivt missar matchen och att Havertz och Jorginho fortsatt är osäkra. Däremot är Cucurella tillbaka och redo för spel.

Möjlig startelva för Chelsea (4-2-3-1): Kepa, James, Thiago Silva, Fofana, Chilwell, Kovacic, Loftus-Cheek, Sterling, Gallagher, Mount, Aubameyang

AC Milan:

Milan tar sig an matchen med bra självförtroende i och med helgens seger mot Empoli. Kvällens fight är väldigt viktig då Milan har chansen att kunna sätta sig själva i en bra position för att kunna säkra ett avancemang till slutspelet under kommande 2 omgångar. Revanschlusten är stor efter förra årets fiasko där man åkte på en direkt sorti ifrån turneringen redan i gruppspelet.

Milan har under säsongen sett fortsatt stabila ut och Pioli har arbetat fram en tydlighet för alla spelare vad som krävs av var och en i de olika rollerna på planen.

Piolis trupp har fortfarande stora problem med skador. När man får tillbaka en spelare så åker man återigen på nya. De spelare som är helt borträknande från kvällens match är Calabria, Kjaer, Saelemaekers, Hernandez, Maignan och Ibrahimovic m.fl.

Möjlig startelva för AC Milan (4-2-3-1): Tatarusanu, Dest, Kalulu, Tomori, Ballo-Touré, Tonali, Bennacer, Krunic, De Ketelaere, Leao, Giroud

Intressant fakta:

  • Leao ryktades till Chelsea i somras för hela 134 miljoner pund. Den här säsongen så har han stått för 4 mål och 7 assist i ligaspel och Champions League.
  • Giroud stod för 17 mål på 75 matcher i Chelseatröjan. Nu är han endast två mål ifrån att tangera det efter att ha gjort 15 mål på 37 matcher i Milan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen