Pioli: ”Vi har inte ändrat våran mentalitet. Rebić kommer vara tillgänglig”

Efter en god start på säsongen nådde Milan sin första förlust efter en lång period av obesegrade matcher när de mötte Napoli på hemmaplan under det sista ligamötet. Rossoneri vill återigen vara i vinnande form och få in en vinst mot Empoli ikväll men måste göra det utan Theo Hernandez och Mike Maignan. Detta sade Pioli i presskonferensen inför mötet mot Empoli:

— Vi kommer spela 12 matcher på 44 dagar; det blir en hel del matcher på kort vila. Våran mentalitet får inte påverkas av det, menat att vi ska vara mer förberedda inför nästa match som väntar oss. Allmänt sett så mår mina spelare bra, Rebić kommer vara tillgänglig men vi får klara oss utan Origi.

I mån av Girouds födelsedag lämnade tränaren några kommentarer om anfallaren, men även Theos och Maignans frånvaro uppmärksammas under presskonferensen:

— Jag anser att Giroud har vunnit allt som han kunnat vinna, både på och av planen. Han mår bra och visar alltid entusiasm och vilja under både träningarna och under matcherna. Vi är en väldigt tight grupp och jag har fullt förtroende för de spelare som kommer ersätta Theo och Maignan. Empoli är ett lag som pressar så pass mycket att de kväver ens spelplaner samtidigt som de försöker anfalla på kontringarna. Med lag som spelar som de gör så måste vi hitta lösningar med de spelare som inte har bollen vid fötterna.

Enligt rapporterat kommer Pobega få en chans att starta bredvid Tonali i mittfältet – något som Pioli inte tvekar på – samtidigt tolkas Ballo-Touré ta Theos plats som vänsterback:

— Pobega är i väldigt god form just nu, han är mer offensiv än vad han är defensiv påstår jag. Han urskiljer sig ifrån de andra alternativen som jag har i mittfältet. Jag kommer basera mitt val på de förberedelser som jag har bedrivit under veckan, därefter får vi se om det blir han eller någon annan som kommer få starta. Jag litar på Ballo-Touré, det är självklart att han tävlar om en startposition med en spelare av världsklass. Han har växt väldigt mycket som spelare och om han startar är det för att jag tycker att han har gjort sig förtjänt till det.

Trots att vi inte fått se många minuter av Dest, Vranckx och Thiaw har talangerna imponerat tränaren under uppehållet:

— Jag har följt Dest, Vracnkx och Thiaw nu när de spelat mer deras respektive landslag och alla har gjort bra ifrån sig. De är redo för att sättas i spel. Jag får se över mina beslut men de är definitivt tillgängliga för att få in några matchminuter.

Slutligen reflekterade tränaren på storinvesteringen Charles De Ketelaeres utvecklig som Milan-spelare:

— Jag förväntar mig att Charles kommer göra lika bra ifrån sig som han gjorde mot Napoli. Han slutar inte växa som spelare och han är en väldigt smart grabb. Han kommer definitivt bli en storstjärna med tiden, tro mig.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen