Pioli: “Mina spelare överraskar alltid mig – detta var en vinst för gruppen”

Efter den ståtliga 1-3-vinsten mot Empoli var Pioli rask med att lämna några kommentarer till Sky Sports.

Var detta en vinst tillägnad för Milan?

— Detta var en vinst för gruppen, alla de som känner någon form av anknytning till klubben. Vi är en väldigt tight grupp, vi är alltid noga med att vi utvecklas efter varje match. Skador uppstår alltid, jag har tur i att jag har flera tillgänliga spelare som jag kan sätta i spel vid nöd. Idag är vi alla glada; matchen var väldigt intensiv för oss, vi skulle fått in ett mål under första halvlek men efter skadorna förlorade vi vårat tempo och var tvungna att börja om under andra halvlek.

Kan man vinna ligatitlar om man spelar på det här viset?

— Det var en vinst tillägnad av våran egna vilja, den vart inte påverkad av resultatet eller några andra händelser som uppstod under matchens gång. Det är för tidigt att prata om scudetton. Vi började säsongen starkt och vi har varit tvungna att starta om på nytt med en vinst. Matchen var otrolig, från att den varit relativt jämn till att vi åkte dit på några skadade spelare och att vi till slut vände i slutminuterna. Mitt lag och mina spelare, de överraskar mig alltid.

Har du några nyheter på de skadade spelarna:

— Vi inväntar analyserna på Calabrias och Kjærs skada, jag tror dock att Davides skada är allvarlig. Det såg ut som att Saelemaekers stukade kollateralligamentet men vi får se.

Spelar hemmaplanen någon roll när ni spelar?

— Empoli utnyttjade halvleken bättre än oss, de kom tillbaks med mer kraft i sig och nya idéer som vi inte märkte av under den första halvleken. Vi var ett lag som var både mentalt och taktiskt förberedda inför matchen även om skadorna störde vårat spel någorlunda. Krunić tog sig an Saelemaekers roll. Jag gillar det jag såg från laget idag. Jag kollade på Chelseas match idag och jag tror att det kommer bli tufft för oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen