Pioli: “Jag tror inte att något av de två lagen är favoriter att vinna derbyt”

Raskt efter den fjärde rundan av ligamatcher närmar vi oss redan nu den femte. Milan spelade oavgjort mot Sassuolo i tidsdags medans Inter lyckades ro hem en 3-1-vinst mot Cremonese, nu väntas de två Milano-lagen mötas i derbyt kl 18:00. Detta sade Rossonero-tränaren inför den storslagna matchen:

— Vägen till den tabellpositionen som vi har åtkommit spelar ingen roll för oss, det är spelstilen som spelar roll för oss. Vi har förberett oss in i detalj för att spela den bästa möjliga fotbollen inför det här mötet. Jag tror inte att något av de två lagen är favoriter att vinna derbyt; mot Inter har vi alltid spelat väldigt jämna matcher, därför tror jag att det blir tufft för både oss och dem. Jag ser fram emot att spela en tuff och livfull match — ett derby är alltid ett derby.

Pioli delade med sig om sina åsikter kring det nu förgångna och stängda sommartransferfönstret:

— Hela klubben delar gemensamma tankar när det kommer till spelarna, från oss i laget till direktörerna på kontoret. Vi har investerat starkt i unga och talangfulla spelare och vi kommer fortsätta göra så framöver. Vi har varit tvungna att sammanställa en konkurrenskraftig trupp med de utgående spelarna som lämnat oss nu under sommaren.

Tränaren gav även ett ord om vikten av en tydliga laganda:

— Du har en bättre chans att vinna matcher om ett lag har en tydlig och god laganda. Vi har våra tankar och idéer som vi måste synliggöra på planen, detta måste vi göra med övertygelse. Det är inte bara Leão som spelar en viktig roll i våran elva, vi har andra alternativ bland våra baktankar som vi vill utnyttja i praktiken.

Det har varit omöjligt att undvika rubrikerna om Milans ägarbyte till fonden RedBird, även den frågan dök upp under presskonferensen:

— Jag vet att RedBirds representanter kommer vara närvarande på läktaren imorgon och att de kommer vilja träffa mig och spelarna innan matchen. Jag har redan snackat med Cardinale och han är väldigt entusiastisk inför framtiden. Elliott har givit Milan betydelse igen och de nya ägarna har exakt samma ambitioner som de gamla. Jag är övertygad om att laget är i goda händer.

Slutligen gav tränaren några kommentarer på några enskilda spelare – både nya och gamla – från Ibra, Dest till Origi:

— Vi är alla sorgsna över Florenzis skada. Dest har goda kvalitéer, vi värvade honom för att fylla in för Florenzi som högerback men han kan ta sig an andra roller på planen. Zlatan finns alltid med oss erbjuder en otrolig motivation för oss. Origi kommer finnas på bänken imorgon; hans återhämtning är väldigt viktig för oss. Den tillkallade truppen på Champions League-listan kommer innebära flera smärtsamma beslut för oss, särskilt eftersom att alla spelare vill vara med och spela i en sådan viktig tävling.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen