Inför: Milan – Inter

Milan mot Inter. Giganternas kamp. Fjolårsettan mot tvåan. Nämn en bättre lördagskväll.

Obesegrade so far. Det är väl ändå ett plus i kanten och att ha avverkat 1-1 borta mot Atalanta får ses som fullt godkänt. Ingen perfekt säsongsinledning men som sagt fullt godkänd.
Men nu är det Inter som står på andra sidan. Ett lag vi haft enorma problem mot den senaste tiden. Ingen vill väl komma ihåg 0-3-förlusten senast…

Men sedan dess blåser det som bekant nya vindar i Milan. En ligatitel senare, till bekostnad av Inter, så räds man inte längre sina eviga rivaler, vi har ingen anledning till det.

Speciellt INTE när Romelu Lukaku inte kommer stå på andra sidan. Säga vad man vill men belgaren är en helt annan best i Inter än vad han äns var nära i Chelsea. Ett enormt tapp för Inter.

De besitter ju som bekant ett annat anfallspar i Lautaro Martinez och Edin Dzeko som definitivt kommer skapar problem för vilket lag bland Europas topp fem-ligor som helst. Men 1-3 mot Lazio visar att man kan hålla nere Inters siffror och störa.

Det gäller att vara på hugget för Serie A:s bästa backlinje, ja, jag sticker väl ut hakan och säger det oavsett om det inte sett lika ramstarkt ut hittills. I offensiv väg har vi Theo Hernandez, men nu har vi värvat ännu mer spets som en direkt följd av Florenzis skada.

Sergino Dest värvades in från Barcelona och kommer erbjuda något i hästväg i offensiv väg. Amerikanen fick inte plats på Barcelonas högerkant vilket kanske säger en del, men i offensiv väg är det här en spetsning för Milan som länge haft problem med sin högerkant. Överlapp galore.

Ja men vi stannar väl där för idag. Må det bära eller brista, säsongens hittills viktigaste match.

Snabba fakta:

• Milan har bara vunnit två av de senaste tio matcherna mot Inter. Rivalen har vunnit sex, två gånger har det blivit lika. Bland annat förra säsongens 0-0.

• Inter har flest skott på mål i hela ligan. 31 stycken, det är ett snitt på åtta avslut per match.

• Joaquin Correa har gjort fyra mål på sina fem senaste matcher mot Milan, farligt.

Avspark: 18.00

Var: San Siro

TV: C More

Domare: Daniele Chiffi

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen