Pioli: ”Jag är inte nöjd och det ska spelarna inte vara heller”

Efter den sura förlusten mot Napoli tog Stefano Pioli till DAZN:s mikrofoner för att lämna sina tanker om matchen:

Om Milans prestanda:

— Jag är inte nöjd och det ska inte spelarna vara heller. Om du spelar som vi gjorde så ska man inte förlora. Vi lyckades få in ett mål, vi producerade fler chanser och skulle producerat mer av dem. Vi är missnöjda, vi skulle inte förlorat. Det här är vad som händer när man spelar fotboll och inte nyttjar sina chanser, vi måste reflektera kring det som hände i kväll. Vi presterade på toppnivå ur alla tekniska synpunkter som jag kan tänka på.

Om förlusten:

— Vi förlorade för att vi inte fick in kvalitén och beslutsamheten i de två faserna av matchen. Vi spelade bättre än Napoli. Vi har varit obesegrade under en väldigt lång tid och det är surt att vi ger upp på våran win streak på det här viset.

Om tabbarna:

— När Simeone fick in sitt mål hade vi för många män som följde spelaren som ledde in inlägget. Det är svårt för mig att poängtera smådetaljer i försvaret så här på efterhand. Av de alla chanserna som vi producerade lyckades vi inte få in ett enda mål under den andra halvleken. Vi gav upp väldigt lite i försvaret även om det innebar att vi släppte in fler mål än Napoli.

Om de byten som skedde i början av den andra halvleken:

— Jag bytte av Kjær för att han hade samlat på sig ett gult kort. Calabria hade känninghar i höftböjaren, annars hade jag nog inte bytt ut honom.

Om Dest:

— Han är en väldigt skicklig spelare, även Calabria hade svårt att hålla borta Kvaratskhelia från vårat mål.

Om De Ketelaere:

— Han spelade sin säsongs bästa match idag. Han behöver mer tid för att vänja sig till Serie A. Jag är nöjd över hans spel idag. Han blir bättre och bättre för varje match.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer