Pioli: “Vi vill göra det bästa av hemmafördelen”

Tränarens tankar inför toppmötet mot Napoli.

Från Champions League till Serie A. Nu väntar ett hett toppmöte mot Napoli på San Siri. Coach Pioli talade på Milanello under lördagens presskonferens.

Om San Siro-publiken

Supportrarna håller värdsklass, vi får väldigt mycket energi av dem. Att spela hemma under den här perioden är en stor fördel och vi vill ta vara på det imorgon kväll.

Om matchen mot Napoli

Napoli har många talangfulla spelare och en extremt kompetent huvudtränare, som är bra på att ställa upp ett lag med en tydlig identitet. De har startat säsongen väldigt bra och kommer precis som oss ha en tydlig plan när matchen drar igång. Vi är två liknande lag, som försöker få fart på bollen och spela en anfallsinriktade fotboll. Jag förväntar mig en tuff match, vi möter ett lag som är välorganiserade, tekniskt bra och jobbar hårt med en stark personlighet.

Om hur viktig matchen är

Jag ser det som en titelvinnande match eftersom ligan kommer vara så tight in i det sista och då kan tre poäng i en sådan här match vara skillnaden. Varje match för oss är avgörande för en framtida titelstrid, det är en mentalitet som vi måste ha inför varje match. Det finns flera lag i ligan som kommer spela bra fotboll och vinna matcher, även så kallade små- och medel-lag blir starkare för varje säsong.

Om att Rafa inte är tillgänglig

Jag vill inte nedvärdera kvalitén och hur viktig individuella spela är men det som kännetecknar oss är hur vi spelar som ett kollektiv. Det spelar egentligen ingen roll vem som missar matchen imorgon utan vi har flera lösningar på olika situationer och vi kommer att spela vårt spel med själ och hjärta. Leao är en öppen person som ställer krav på sin omgivning, han nöjer sig aldrig med näst bäst. Jag har redan bestämt mig för hur vi kommer ställa upp imorgon, att vi saknar en spelare borde inte påverka vår organisation.

Om Spalletti

Jag håller honom väldigt högt. Han har alltid satt avtryck på sina lag. Vi känner varandra väldigt väl; för några år sedan så följde jag honom på några av hans träningar med AS Roma. Han är duktig på att utveckla spelare vilket är en bra egenskap att ha.

Om återhämtning

Vi har några spelare borta men 25 spelare är tillgängliga så det ser bra ut. Napoli kommer också in i den här matchen med en Champions League-match i ryggen. Nivån hos motståndarna ökar och vår prestation måste följa den trenden. Vi har förberett oss för att få till en stad prestation. Det kommer vara en match med många dueller.

Om skador och försvaret

Vi kommer inte få tillbaka någon som inte var tillgänglig senast. Jag hoppas på att få några bra nyheter under uppehållet. Krunic mår bra, men behöver fortfarande komma tillbaka till full fysisk form. Jag gillar inte de mål vi har släppt in. Framförallt inte när vi har fler spelare på rätt sida än motståndarna, som t.ex. mot Dynamo Zagreb, vi kan göra det mycket bättre i dessa situationer. Vi behöver vara mer fokuserade runt vårt egna straffområde.

Om nyförvärven

Pobega har kvalitet och fysik som han kombinerar med hårt jobb och uppoffring för laget. Jag är nöjd med hans utveckling, han är en fantastisk kille som älskar AC Milan. Jag är också nöjd med Ali, Thiaw, Vranckx och Dest. De gör allt de kan för att imponera på mig.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer