Uppgifter: Milan för samtal med Bordeaux om mittfältare

Under sommaren har Milan varit på jakt efter en central mittfältare att addera till truppen. För det mesta har det pratats om Renato Sanches, men han blev istället klar för PSG i början av augusti. Nu kommer det uppgifter om att Milan är intresserade av en annan mittfältare i Frankrike, Bordeaux-spelaren Jean Onana. 

Det är den pålitlige journalisten Nico Schira som skriver om intresset på sin Twitter-sida. För drygt två veckor sedan rapporterade han om att Milan var väldigt intresserade av att värva den 22-årige Onana från Ligue 2-klubben Bordeaux. Nu skriver Schira att samtal förs mellan de två klubbarna, och att spelaren själv vill bli såld till Milan. Ett möte mellan Milan och Bordeaux förväntas ske under de kommande timmarna. 

Den 22-årige mittfältaren från Kamerun tillbringade början av sin karriär i ungdomslagen i det portugisiska laget Leixoes SC. I januari 2020 blev han värvad av den franska klubben Lille.

Där spelade han en match i Ligue 1 innan han blev utlånad till den belgiska klubben Mouscron under säsongen 2020/21. Där fick han totalt spela 28 ligamatcher, varav 26 matcher från start, och noterades för två mål och en assist. 

Inför förra säsongen värvades Onana av hans nuvarande klubb Bordeaux, som då spelade i högstadivisionen i Frankrike, Ligue 1. 22-åringen fick spela 23 ligamatcher, samtliga från start, och noterades för tre mål och två assist. 

Bordeaux slutade på sistaplats i Ligue 1-tabellen förra säsongen, som innebar att de blev nedflyttade till Ligue 2. Hittills har Onana spelat tre av fyra ligamatcher, varav endast en från start. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Scroll to Top