Tonali: “Hela min familj är Milan-supportrar”

Sandro Tonali har växt mer och mer som spelare och ledare sedan han anslöt till AC Milan hösten 2020. Nu, inför hans tredje säsong med klubben, har han blivit intervjuad av den italienska tidningen Corriere della Sera. Han berättar bland annat om hur nästan hela hans familj är supportrar av AC Milan och hur man lyckades vinna Scudetton förra säsongen. 

– Alla i min familj är AC Milan-supportrar, förutom mina farbröder som stödjer Inter. Min far hade en stor inverkan på mig. Han åkte utomlands för att följa bortamatcherna i Champions League och skickade vidare “AC Milan-stilen” till mig. Jag känner mig stark nu. Jag kom till Milan i rätt tidpunkt, och jag vill stanna här. 

Under Stefano Piolis tid i klubben har det pratats en del om att det är en bra stämning i truppen och klubben som helhet. Tonali menar att dialogen mellan samtliga som jobbar i klubben är viktig. 

– Dialog är grundläggande. Mellan lagkamrater, inom ledningen och mellan tränaren och laget. När det finns minsta problem, på planen eller utanför, pratar man om det och allt blir löst. Det är fint att det är så. 

En spelare som har setts och ses som väldigt viktig i klubben, både på och utanför planen, är Zlatan Ibrahimovic. Just nu går 40-åringen igenom en tuff tid, då han rehabiliterar sig efter en allvarlig knäskada. Tonali beskriver svenskens betydelse för honom och laget. 

– Han känner oss alla, han bryr sig mycket om oss och vi om honom. Det här är en tid där vi måste vara nära honom eftersom han går igenom en tuff tid. Zlatan pratar med alla, från den första spelaren som blir kallad till truppen till den sista. Han hittar alltid den rätta motivationen och sporrar oss i tuffa matcher. 

I september 2020 anlände den då 20-årige Sandro Tonali till Milan på lån från Brescia. När säsongen var över köpte Milan loss honom permanent, och Tonali gick med på att sänka sin lön för att stanna i klubben. 

– Det var rätt sak att göra. Jag tycker att hoppet i kvalité var naturligt. Det är alltid en skillnad att vara ägd av en klubb än att vara på lån. Det är ingenting som du tänker på när du ska gå och lägga dig, men den lilla detaljen kan tillsammans med annat göra en stor skillnad. Om du spelar dåligt när du är på lån, oroar du dig kanske att de inte kommer köpa loss dig. 

Förra säsongen lyckades Milan vinna sin 19:e Scudetto, som för många var en överraskning. Ett av de avgörande ögonblicken var när Tonali gjorde mål i sista minuten mot Lazio, som säkrade tre poäng och en lyckad vändning från 0-1-underläge. Men den 22-årige italienaren berättar att man visste att man hade chansen på ligatiteln innan det. 

– Redan efter Girouds två mål i derbyt visste vi att vi var där. Det var tillräckligt att Inter skulle göra ett snedsteg eller att vi skulle vara starka mentalt. Det är svårt att vinna de sista fem matcherna när man vet att man har råd att kryssa en av dem, men vi gick ut på planen med tankesättet att det endast fanns ett resultat att ta. 

– Vi visste att vi hade något stort på gång. Vi vann titeln med hjälp av en kombination av saker. Pioli var avgörande, då det var en tuff situation när han kom hit. 

Inte heller den här säsongen är Milan favoriter till att vinna Serie A, trots att man alltså är regerande mästare. Främst fem lag anses kunna utmana om Scudetton: Milan, Inter, Juventus, Roma och Napoli. 

– Vi är inte intresserade av saker som andra säger, det var samma sak förra året. Vi kan inte ändra andra människors tankar. Självklart gör det att vi börjar fundera, men med all respekt, vi bryr oss inte. 

För att avsluta intervjun skickar Tonali ett meddelande till alla supportrar. 

– Jag visar våra fans den nya tatueringen på min hand. “Omöjligt” i svart och ett rött streck för att ta bort bokstaven “o”. Ingenting är omöjligt, det är mitt meddelande. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen