Redaktionens spelarbetyg: Milan – Napoli

Nedan följer redaktionens spelarbetyg ifrån kvällens blytunga förlust hemma mot Napoli.

Maignan 4.5: Testas inte alltför mycket denna match men ska göra bättre ifrån sig vid det insläppta målet.

Florenzi 6: Gör en av sina bästa insatser i Milantröjan hittills. Många höjde nog ögonbrynen när han gick in i startelvan på Kalulus bekostnad men är ett av få hot offensivt för Milan och är för det mesta stabil bakåt.

Tomori 6.5: Klippa i defensiven idag och står för flera viktiga brytningar. En av få ljuspunkter i Milan. Redaktionens MOTM.

Romagnoli 5.5: Tvingas stångas med Petagna i 90 minuter och gör det utifrån förutsättningarna godkänt. Är väldigt involverad i uppbyggnadsspelet och styr Milan framåt i banan.

Ballo-Toure 4.5: Får stundtals in ett och annat farligt inlägg i straffområdet men hans defensiva svagheter blir allt tydligare. Missbedömer ett flertal situationer och har det väldigt svårt med Napolis högerkant matchen igenom.

Kessie 5: Får in en kvittering i matchens slutminuter som tyvärr döms bort, ett domslut som med all sannolikhet kommer diskuteras flitigt i de italienska medierna dagarna framöver. Slarvar en del med passningsspelet men vågar gå framåt och vinner även flera situationer på mitten.

Tonali 4.5: Fortsätter spela med mycket energi på Milans innermittfält, men tappar sin markering vid Napolis ledningsmål i en luftsituation han bör vinna.

Messias 5: Har en del fina aktioner men finns fortsatt mer att hämta. Hade behövts lite mer skärpa i sista tredjedelen.

Diaz 4: Har inte riktigt spelat som sig själv sedan han drabbades av covid och denna kväll var inget undantag. Blir väldigt osynlig på det offensiva mittfältet, och när han väl får bollen uträttas det inte mycket.

Krunic 3.5: Extremt uddlös prestation från Krunic ute på vänsterkanten i en matchbild som inte passar honom. Tar sitt defensiva ansvar men gör väldigt lite offensivt.

Ibrahimovic 5: Försöker och försöker men blir tyvärr inget mål för svensken ikväll. Får två fina chanser där hans första touch sviker honom.

Inhoppare och tränare

Giroud 4.5: Fick inte många touch på bollen idag och blev väldigt isolerad och osynlig i offensiven. Blir olyckligt nog bortvinkad för offside vid Milans kvittering.

Saelemaekers 5: Piggt inhopp av belgaren på den aningen ovana vänsterkanten. Bidrar med energi och löpvilja men hans skott och inläggsförmåga sviker honom ännu en gång.

Bennacer: Spelade för lite för att bedömas.

Castillejo: Spelade för lite för att bedömas.

Kalulu: Spelade för lite för att bedömas.

Pioli 5: Har obskyrt många viktiga spelare borta ikväll, och det syntes tydligt ute på planen. På grund av skadeläget har han inte heller särskilt mycket manöverutrymme när det kommer till att startelva och inhoppare. Milans form har sjunkit avsevärt de senaste veckorna och vi får hoppas Pioli får upp energin i laget inför Milans sista match för året, mot Empoli på onsdag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Scroll to Top