Uppgifter: Ibrahimović kommer förlänga med Milan

Zlatan Ibrahimovic har haft stora problem med skador det senaste året. Åldern har också passerat 40 år, men att han fortfarande kan göra skillnad på planen när han är skadefri kan man tydligt se. Nu kommer La Gazzetta dello Sport med uppgifter som tyder på att både Milan och Ibrahimovic är intresserade av att förlänga kontraktet.

Svensken kom till Milan i januari 2020 och har haft en enorm påverkan på klubben som helhet. Från att ha harvat runt i mitten av Serie A till att idag vara tillbaka som ett topplag i Italiens högstaliga är en utveckling som få trodde på vid den tidpunkten.

Ibrahimovic har också bidragit på planen med sina 28 mål och nio assist på 43 ligamatcher sedan återkomsten. Den här säsongen står han noterad för tre mål och två assist på sex matcher, varav endast tre starter. Den bristande speltiden har berott på de skadeproblemen som 40-åringen har haft det senaste året. Men nu har han för första gången på länge spelat matcher regelbundet, både i Milan och i det svenska landslaget, vilket är mycket positivt.

La Gazzetta dello Sport menar därför att en förlängning av det kontrakt som går ut efter den här säsongen är mycket trolig. Tidningen skriver att förhandlingar mellan Ibrahimovic och Milan kommer att börja om några månader. Som förväntat handlar det om ett nytt ettårskontrakt. Lönen kommer med all förmodan inte vara något problem, då det förväntas bli i samma format som det nuvarande. Det handlar alltså om en mindre fast lön plus bonusar som går igenom om vissa kriterier möts, gissningsvis ett visst antal spelade matcher på grund av svenskens skadeproblem.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen