Inför: Roma – AC Milan

Milan kommer kämpa för att kamma in den 10:e vinsten av 11 möjliga när de reser till huvudstaden för att möta Roma i Stadio Olimpico.

Milan låg på toppen av ligatabellen ända tills Napoli fick en övertygande 3-0 vinst mot Bologna i torsdags för att dela på samma poängsumma som Milan med 28 poäng. Vinsterna som Milan lyckats styra upp mot Hellas Verona, Bologna och Torino var minst sagt svajiga men Pioli menade i presskonferensen att truppen kommer ha en annan inställning än den som de hade i veckans möte mot Torino. Han sa även att matchförberedelserna är hans favorit syssla som tränare, vi hoppas att han kommer ha rätt i dagens match.

Skadesituationen ser ljusare ut för Milan och tre spelare förväntas vara tillbaka i startelvan med Brahim Diaz, Theo Hernandez och Zlatan Ibrahimović. De två sistnämnda spelarna deltog i matchen mot Torino men inte från start. Även Fodé Ballo-Touré är tillbaka i truppen efter en farlig trampning av Soriano i matchen Bologna och Pioli har i stort sett alla resurser som han behöver för att kunna pussla ihop en stark elva men han kommer fortsatt behöva klara sig utan Rebić.

I italiensk media tolkas det att Tonali blir den som får vila i mittfältet där Kessié och Bennacer är de två som kommer få styra i det defensiva mittfältet medans Simon Kjær och Tomori är duon som ställer upp i försvaret.

Roma

Mourinho till Roma var en av sommarens största överraskningar då han tidigare har gjort historia med Inter och vann Champions League med de i 2010. Portugisen har haft en bra start med sitt Girallorossi men saker vände när det vart tre förlorade matcher i rad, en oavgjord mot Napoli och slutligen en vinst mot Cagliari tidigare i veckan vilket har lett till att de idag ligger på en fjärde plats i ligan. Förvånansvärt förlorade de 6-1 mot norska FK Bodø/Glimt i UEFA Conference League, ett lag som Milan vann mot i Europa League förra säsongen vilket ger känslan att Roma måste ta i kapp med en vinst mot ett topplag idag.

Romas stjärnspelare hittills är onekligen Pellegrini som har gjort 5 mål och 2 assister. Veretout har likaväl varit farlig i anfallet med 4 mål och 2 assister men sommarens värvning Tammy Abraham och Mkhitaryan är två spelare som Milans försvar kommer behöva kämpa starkt mot idag.

Roma har bara två skador som de behöver oroa sig över med Spinazzola och Smalling. Den förstnämnda återhämtar sig fortfarande från en allvarlig skada som han åkte dit på i EM i somras där Matías Viña rekryterades som hans vikarie för säsongen.

Snabba fakta

  • Det lag som Milan vunnit flest matcher mot är Roma. Under 172 möten har Milan hittat 76 vinster, 51 oavgjorda och 45 förluster.
  • Milan och Napoli är de enda lagen som vunnit 9 av deras 10 matcher den här säsongen. Det är bara fyra lag i historien av italiensk fotboll som lyckats vinna 10 av deras 11 första matcher med Juventus under 2005-2006, Roma under 2013-2014, Napoli under 2017-2018 och Juventus under 2018-2019
  • Milan kan bli det tredje laget i historien av Serie A som vunnit 15 bortamatcher under ett år efter Napoli under 2017 (18 vinster) och Juventus under 2018 (15 vinster).
  • Idag kan Ibra sätta sätta sitt 400:e ligamål. Han satte sitt första mål den 30:e oktober 1999, då var inte ens 15% av dagens Serie A-spelare födda (74/489).
  • Serie A: Roma – AC Milan
  • Arena: Stadio Olimpico
  • Avspark: 20:45, 2021-10-31
  • TV: C More Fotboll, C More stream
  • Domare: Fabio Maresca

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen