Inför: Porto – AC Milan

Imorgon kväll klockan 21.00 är det dags för den tredje gruppspelsmatchen i Champions League, när Milan gästar Porto på Estadio do Dragao.

AC Milan:

Milan har fått en lysande start i Serie A, med sju segrar av åtta möjliga och en andraplats i tabellen. I den senaste matchen mot Hellas Verona vann man med 3-2, efter att ha vänt matchen från 0-2. I Champions League har man däremot haft det tuffare. Mot motstånd som Liverpool och Atletico Madrid har man inte lyckats få med sig några poäng, även om man var nära i båda matcherna, framför allt i den senaste mot Atletico. Milan var det klart bättre laget den första halvtimmen och man tog också ledningen i den 20:e minuten genom Rafael Leao. Nio minuter senare fick Milan dock en kalldusch när Frank Kessie fick sitt andra gula kort och därmed blev utvisad. Trots att Atletico Madrid spelade med en man mer resten av matchen skapade de inte många farliga chanser. Men i den 84:e minuten fick Antoine Griezmann en chans och gjorde mål. När klockan sedan började ticka över 95 minuter trodde nog de flesta att det skulle bli en poäng för bägge lagen. Men istället blev Atletico Madrid tilldelade en straff, som Luis Suarez förvaltade på ett säkert sätt. Tung förlust för ett otroligt hårt kämpande Milan, som dessutom hade fört spelet under stora delar av matchen.

I Champions League-gruppen ligger Milan sist, en poäng efter dagens motståndare Porto, fyra poäng efter Atletico Madrid och sex poäng efter gruppledaren Liverpool.

Skadesituationen har blivit sämre och sämre för Milan de senaste veckorna, men nu börjar flera spelare komma tillbaka. Davide Calabria, Rade Krunic och Zlatan Ibrahimovic var tillbaka redan mot Hellas Verona i lördags. Calabria spelade samtliga minuter, Krunic fick hoppa in i halvtid och Ibrahimovic blev inbytt i den 77:e minuten. I matchen mot Porto förväntas Calabria starta igen, medan också Krunic tros starta på den offensiva mittfältspositionen. Ibrahimovic har fler minuter i benen har Stefano Pioli sagt, och det mesta tyder på att det blir ett lite längre inhopp för svensken i morgondagens match. Tiemoue Bakayoko är tillbaka i träning och är uttagen i truppen. Ante Rebic skadade sig mot Verona och missar matchen, som också Franck Kessie gör på grund av avstängning.

Porto:

Det portugisiska storlaget Porto är precis som Milan obesegrade i sitt ligaspel. Man har vunnit sex och kryssat två av de åtta första matcherna, som lägger klubben på en andraplats i tabellen, en poäng bakom Benfica. Man vann sin senaste match i ligaspelet, 2-1 mot mittenlaget Pacos Ferreira. I Champions League har man däremot fått en tuffare start, med en poäng på sina två första matcher. Poängen fick man i den första matchen, efter 0-0 borta mot Atletico Madrid. I den senaste matchen var man inte i närheten av poäng, då man krossades av Liverpool med 1-5 på sin hemmaplan. Det engelska storlaget tog ledningen i den 18:e minuten genom Mohamed Salah och innan halvtid utökade Sadio Mané ledningen till 0-2. 15 minuter in i andra halvlek gjorde Salah sitt andra mål och därmed ett tungt 0-3-underläge för Porto. Man lyckades få in en reducering till 1-3 i den 74:e minuten genom Mehdi Teremi men drömmen om en återhämtning varade inte länge, då Roberto Firmino punkterade matchen i den 77:e minuten med sitt 1-4-mål och i den 81:a minuten med 1-5-målet.

I Champions League-gruppen ligger Porto trea, en poäng före Milan, tre poäng efter Atletico Madrid och fem poäng efter Liverpool.

Skadelistan för det portugisiska storlaget är nästintill obefintlig, då det endast är mittbacken Chancel Mbemba som förväntas missa matchen. Mateus Uribe, Luis Diaz och Jesus Corona förväntas vara tillbaka efter att ha spelat med sina landslag under uppehållet. Otavio kom tillbaka från skada i cupmatchen mot Sintrense i fredags och spelade totalt 60 minuter.

Snabba fakta:

Milan:

• Milan har förlorat sina fyra senaste matcher i Champions League.
  • Man har släppt in minst två mål i sina tre senaste matcher i Champions League.
  • Lagets bäste målskyttar är Rafael Leao och Brahim Diaz, med totalt fyra mål vardera.

Porto:

• Porto slutade på andraplats i förra årets gruppspel, och gick ända till kvartsfinal.
  • Man förlorade sin senaste gruppspelsmatch med 5-1 mot Liverpool, även den på sin hemmaplan.
  • Den senaste matchen i Champions League lagen emellan var säsongen 1996/97. Det var den femte gruppspelsmatchen och den slutade 1-1 på Portos hemmaplan.
  • Champions League: Porto – AC Milan
  • Arena: Estadio do Dragao
  • Avspark: 19/10/21, klockan 21.00
  • TV: C More Stream
  • Domare: Felix Brych