Inför: Spezia – AC Milan

Idag klockan 15.00 gästar topplaget Milan bottenlaget Spezia på Alberto Picco, när det är dags för omgång sex i Serie A. 

AC Milan: 

Milan har startat sin säsong på ett mycket bra sätt, med fyra segrar och en oavgjord på de fem första omgångarna i Serie A. Det oavgjorda resultatet kom borta mot Juventus i den tredje omgången, efter att Ante Rebic kvitterade till 1-1 sent i matchen. På hemmaplan har man vunnit samtliga tre matcher, varav den senaste kom i den senaste omgången mot Venezia. Det tog lång tid innan Milan fick hål på nykomlingen, men efter att ha tagit ledningen i den 68:e genom Brahim Diaz och utökat ledningen i den 82:a genom Theo Hernandez, så kunde Milan få med sig en stabil 2-0-seger och tre nya poäng. 

I tabellen hittar vi Milan på en tredjeplats, en poäng bakom Napoli som har full pott efter fem omgångar. 

Milans skadelista har blivit längre de senate veckorna, men till dagens match är åtminstone Olivier Giroud och Davide Calabria tillbaka i spel. Ett viktigt besked för Milan, då det är många matcher på kort tid för tillfället. Zlatan Ibrahimovic, Simon Kjaer, Rade Krunic, Tiemoue Bakayoko, Junior Messias och Alessandro Florenzi kommer samtliga att missa matchen mot Spezia. De senaste uppgifterna kring Ibrahimovics skada tyder på att han siktar på att vara tillbaka mot Atletico Madrid på tisdag. 

Spezia: 

Förra säsongens nykomlingar Spezia har fått en någorlunda okej start i Serie A, sett till vilka motstånd man har mött. På de fem första omgångarna har man tagit fyra poäng, som kom i 2-1-vinsten borta mot Venezia den 19 september och i 2-2-matchen mot Cagliari i den första omgången. I den senaste omgången mötte man Juventus, som har haft en mycket tuff start på årets säsong. Spezia bjöd verkligen upp till kamp, och ledde med 2-1 ända fram till den 66:e minuten, när Federico Chiesa kvitterade till 2-2 och sex minuter senare gjorde Matthijs de Ligt segermålet. Likt förra säsongen verkar Spezia ha stora problem defensivt, då man efter fem matcher har släppt in hela 13 mål. Förra säsongen släppte man in 72 mål på 38 matcher.  

I tabellen ligger Spezia på en 17:e plats, en poäng före Venezia som är under nedflyttningsstrecket. 

Sex spelare förväntas missa dagens match för Spezia på grund av skador. Spelarna det handlar om är Martin Erlic, Kevin Agudelo, Ebrima Colley, Viktor Kovalenko, Arkadiusz Reca och Leo Sena. 

Snabba fakta: 

Milan: 

  • Milan har gjort mål i sex raka ligamatcher. 
  • Man har endast förlorat två av sina 28 senaste bortamatcher i Serie A. 
  • Man har hållit nollan i åtta av sina tio senaste ligamatcher. 

Spezia: 

  • Det har blivit minst tre mål i åtta av Spezias nio senaste ligamatcher. 
  • Spezia har inte hållit nollan på 21 raka matcher i Serie A. 
  • Den senaste matchen lagen emellan slutade 2-0 till Spezia. 
  • Serie A: Spezia – AC Milan 
  • Arena: Alberto Picco 
  • Avspark: 25/09/21, klockan 15.00 
  • TV: C More Fotboll, C More Stream 
  • Domare: Gianluca Manganiello 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen