Saelemaekers: “Vi kommer göra det bra i CL”

Alexis Saelemaekers anlände till Milan i januari 2020, och har imponerat med sina insatser på planen. Han är kanske inte den mest spektakulära spelaren, men har visat en enorm arbetskapacitet och lagmoral. I en intervju med Tuttosport berättar den belgiske 22-åringen bland annat hur han tror att laget kommer att prestera i Champions League, och förklarar hur det är att ha Zlatan Ibrahimovic som lagkamrat.

– Endast fem eller sex av oss har spelat i Champions League förut, så det finns inte så mycket erfarenhet i laget. Men det kan också vara en fördel, och det kan leda oss till att göra stora saker, som vi såg med Ajax.

– Det hjälper oss också att vi har en viss mentalitet med hjälp av de taktiska instruktioner som Pioli har gett oss. Personligen är jag säker på att vi kommer göra det bra i Champions League.

Som tidigare nämnt blev Saelemaekers snabbt en startspelare i Milan, och spelade totalt 32 ligamatcher för klubben förra säsongen, varav 27 från start. Vad utvecklingen beror på försöker belgaren förklara.

– Jag har mer självförtroende på planen eftersom jag känner mina lagkamrater och alla som arbetar för Milan bra.

– Vi måste fortsätta förbättra oss, precis som vi gjorde förra året. Förra säsongen gav vi allting som Pioli krävde av oss och vi kom tvåa, som var fantastiskt och som öppnade vägen till Champions League.

Intervjun avslutas med att Saelemaekers förklarar hur det är att ha Zlatan Ibrahimovic som lagkamrat, och hur svensken och Olivier Girouds erfarenhet kan hjälpa laget.

– Jag har aldrig haft en lagkamrat som Ibra, och det är inte enkelt att träna med honom varje dag eftersom han har en galen mentalitet. Han vill alltid att alla spelare ska visa sitt bästa. Han skriker och pressar dig bortom alla gränser. Men det är också anledningen till att vi gjorde det bra förra året.

– Giroud har en liknande profil. Inte sett till mentalitet, men eftersom han har vunnit så många titlar. Han har vunnit VM och Champions League, och det är viktigt att ha såna typer av spelare som kan lära dig hur man vinner.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen