OFFICIELLT: Pellegri klar för Milan

Det har inte varit någon hemlighet att Milan har velat få in en ung anfallare som ska kunna växa med Olivier Giroud och Zlatan Ibrahimovic vid sin sida. Nu är det klart vem det blir. 20-årige Pietro Pellegri ansluter på lån från Monaco, bekräftar Milan på sin officiella hemsida.

2016 fick den då 15-årige Pietro Pellegri göra sin ligadebut i Genoas A-lag, efter att ha tidigare spelat i klubbens ungdomslag. Totalt blev det tio matcher i Serie A för Genoa, och tre gjorda mål, innan han såldes till den franska klubben Monaco.

Väl där spelade han 22 ligamatcher, och mäktade endast med två mål och en assist. Däremot ska det noteras att han inte startade en enda match, utan endast fick göra relativt korta inhopp. Han hade också stora problem med skador, och missade stora delar av de två första säsongerna i klubben.

Milan skriver på sin hemsida att övergången till en början endast är ett ettårslån, men att det finns en möjlighet att göra övergången permanent genom att aktivera en köpoption. Optionen kan också bli en obligation, så till vida att vissa villkor uppfylls under säsongen.

Enligt trovärdige Fabrizio Romano ligger köpoptionen på sex miljoner euro, och summan för lånet på en miljon euro.

Till sist skriver Milan att Pietro Pellegri kommer ha nummer 64 på sin nya tröja.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen