Maldini: “Det är ingen hemlighet att Ibra är 40 & Giroud är 35 år”

Igår gästades Sampdoria av AC Milan i serie premiären. En fin första halvlek där det kunde slutat med mer mål men matchen enda mål kom från Brahim Diaz, 0-1. Efter matchen fick Maldini svara på lite frågor från Sky Italia.

Om Ibra & Goriud:

– Idén är alltid att låta de bästa spelarna starta. Om de både mår bra, varför skulle de inte spela tillsammans? De har båda liknande fysiska struktur men olika karaktärsdrag. Ibra kan även spela som en andra striker & playmaker.

Om lagets styrka:

– Vi startar där vi lämnade förra säsongen. Vi måste avsluta marknaden inom kort & inte för än då kommer laget att vara komplett.

Om fansen återkomst:

– Vi har redan haft fansen i vänskapsmatcherna och man kände redan direkt att det var en grym atmosfär, lite overkligt. Det är viktigt att ha fansen på plats, både för spelarna och tränaren, det blir en helt annorlunda känsla.

Om Pellegri:

– Det är ingen hemlighet att Ibra är 40 & Giroud 35 år gammal. Vi är ett av de yngsta lagen i ligan och självklart vill vi fortsätta på det spåret. Vi måste blicka framåt.

Om Kessie’s förnyelse:

– Det finns mycket likheter i att signera en ny spelare och att förlänga ett nytt kontrakt. Vi måste agera rätt och ta rätt beslut utan att ta felaktiga beslut som klubben & ägarna skapat för oss. Tidigare har vi fått sota för felaktiga beslut. jag är öppen för många förslag, även om det handlar om spelare långt utanför vår gränser. Men ytterst viktigt att nå rimliga överenskommelser.

Om unga spelare & reserver :

– Även spelare som Tonali & Krunic har förutfattade meningar. Både var viktiga spelare förgående säsong & vi förväntar oss att våra unga spelare är mer redo än förgående säsong.

Om scudetto drömmen:

– Jag har alltid gillat drömmar. Men som Capello säger, det är inte mer än rätt att vara realistiskt men drömmen är inte nekad till någon.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer