OFFICIELLT: Florenzi klar för Milan

De senaste veckorna har det ryktats om att den erfarne italienska högerbacken Alessandro Florenzi skulle vara ett intressant namn för Milan. Nu bekräftar klubben, på sin officiella hemsida, att 30-åringen har blivit inlånad från Roma under den kommande säsongen.

Alessandro Florenzi började spela i Roma för 19 år sedan, i ett av klubbens ungdomslag. 2011 tog han steget upp till A-laget, där han totalt spelade 227 matcher i Serie A. På de matcherna noterades han för 25 mål och 29 assist.

Den föregående säsongen var han utlånad till den franska storklubben Paris Saint-Germain. Där spelade han 21 matcher i ligaspelet, varav 18 från start, och noterades för två mål och en assist. I Champions League var han en given startspelare, då han startade i tio av lagets tolv matcher. PSG gick till semifinal, där man åkte ut mot Manchester City.

Milan skriver på sin hemsida att Florenzi till en början ansluter på ett ettårslån, men att avtalet innehåller en köpoption.

Enligt MilanNews kommer Milan betala en miljon euro för lånet, och ytterligare fyra och en halv miljoner euro om man väljer att utnyttja köpoptionen.

Klubben skriver att Florenzi kommer att bära nummer 25 på sin nya tröja.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Scroll to Top