Kessie närmar sig förlängning ?

I en intervju med Gazzetta dello sport ska milans mittfältsgeneral Frank Kessie ha sagt följande. ” Jag är hedrad över att ha valt denna klubb och min intention är att stanna för evigt “.

– Jag är hedrad över att ha valt denna klubben och att lämna är inte min intention, tvärtom, jag vill stanna för evigt. Jag tycker väldigt mycket om när ultras sjunger ‘A president, we only have one president’. Jag vill vara det för resten av mitt liv, åtminstonde på fotbolls nivå.

– Fansens ångest ? jag kan förstå dem, men dom måste vara lugna. Jag håller alltid mitt ord. Just nu är jag i Tokyo för att uppnå något speciellt för mitt land men så fort OS är över så kommer jag att återvända till Milano och reda ut allt.


– Om jag har pratat med någon från klubbledningen ? Ja. Jag har regelbunden kontakt med Paolo Maldini och Frederic Massara. Dom vet exakt hur jag tänker.

– Varför skulle jag återvända trött ? Detta är mitt jobb: springa, vinna boll och anfalla igen. Ju mer jag spelar ju bättre blir jag, jag är super motiverad. Jag kan inte vänta att omfamna mina lagkamrater och tränare Pioli. En säsong full utav engagemang väntar oss.

– Champions league? Vi ville ta oss dit till varje pris. Nu måste vi leva upp till standarden som Milan har i Europa. Vi kommer inte göra er besvikna.

– Om jag är besviken över Donnarumma och Calhanoglu ? Självklart är jag det, vi delade en viktig del utav våra liv tillsammans. Gigio är den bästa i världen för tillfället men jag kan inte påverka andra människors beslut.
Jag är väldigt besviken över att dom lämnar, men dem nya spelare som anslutit är väldigt duktiga.

– Om jag pratade med Donnarumma efter Em finalen ? Ja för att vi delar samma glädje. Det var ett bra Italien som spelade. Jag pratade även med Bonucci och Cristante.

– Om det kommer vara en fördel för Milan att inte byta tränare ? Det kommer visa sig på planen. Ibland kan man vinna direkt med en ny tränare också, men det kan även vara svårt. Vi kommer inte ha det problemet i Milan, vi kan vårt spelsystem väldigt väl och hoppas att det kommer vara ett extra vapen. Vi måste sikta så högt som möjligt i både ligan och cuperna.

– Straffar ? Zlatan är första skytt, han är striker och han behöver göra mål, precis som jag behöver springa, så om han vill slå straffarna så är det inga problem. Om han inte känner för det så kliver jag gärna fram.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer