Uppgifter: Milan intresserade av Jovic

Som de flesta känner till jagar Milan en central anfallare till nästa säsong, som ska kunna agera som back-up till Zlatan Ibrahimovic. Den spelaren uppges bli Olivier Giroud från Chelsea. Men nu vill Milan också få in en yngre anfallare, som ska kunna växa vid sidan om 39-årige Ibrahimovic, enligt den spanska tidningen Marca.

Spelaren det handlar om är 23-årige Luka Jovic, som tillhör Real Madrid. Han var dock utlånad till Eintracht Frankfurt under den gångna säsongen, den klubb som han lämnade för Real Madrid 2019. Någon succé i den spanska storklubben har det inte blivit, efter att ha endast spelat 32 matcher sedan han anlände. På de 32 matcherna lyckades han endast mäkta med två mål och två assist.

Under utlåningen till Eintracht Frankfurt den gångna säsongen fick serben spela 18 ligamatcher, varav endast åtta starter. Fyra mål och två assist blev facit på Jovics låneperiod hos Bundesliga-klubben. Totalt har 23-åringen spelat 93 matcher för Frankfurt, och gjort 40 mål och 11 assist.

Den spanska tidningen Marca uppger alltså att Milan är intresserade av att värva Jovic, och att man planerar att hålla samtal med Real Madrid om en potentiell övergång. Milan var även intresserade inför förra säsongen men lyckades inte komma överens med den spanska storklubben den gången.

Luka Jovics marknadsvärde uppskattas vara 20 miljoner euro, enligt Transfermarkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen