OFFICIELLT: Ibrahimović har genomgått knäoperation

Den 9 maj, under bortamatchen mot Juventus, skadade Zlatan Ibrahimovic sitt vänstra knä. En skada som nu har lett till att en operation har gjorts på svenskens vänstra knä, meddelar Milan på sin officiella hemsida.

Zlatan Ibrahimovic missade de tre sista ligamatcherna, samt sommarens EM-slutspel som nyligen drog igång på grund av skadan.

Första beskedet som kom efter skadan var att en operation inte skulle behöva göras, och att rehabiliteringstiden skulle vara runt sex veckor. Men nu, ungefär fyra veckor senare, verkar återhämtningen inte ha gått tillräckligt snabbt, som har gjort att Ibrahimovic har behövt genomgå en operation.

Den operationen (titthålsoperation på vänstra knäet) genomgick idag i Rom, och utfördes av kirurgerna Volker Musahl (som också opererade Ibrahimovics högra knä efter korsbandsskadan) och Fabrizio Margheritini, meddelade Milan på sin officiella hemsida under fredagseftermiddagen.

Klubben skriver också att operationen blev lyckad, samt att Zlatan Ibrahimovic mår bra och att han kommer starta rehabiliteringen direkt.

Enligt den trovärdige journalisten Antonio Vitiello kan Ibrahimovic vara tillbaka till säsongsstarten i Serie A. Han skriver att svensken uppskattas kunna börja springa om fyra veckor, och återvända till spel om åtta veckor.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen