Ibrahimovic: ”han kunde ha blivit nästa Maldini”

Zlatan Ibrahimovic intervjuades igår av La Gazzetta dello Sport och talade bland annat om Donnarumma-Gate och en potentiell värvning av Giroud.

– Inget nytt kontrakt för Donnarumma? Han är världens bästa målvakt, lita på mig. Han kunde ha blivit nästa Paolo Maldini i Milan.

– Giroud till Milan? Jag hade blivit glad om Miln värvade honom. Han är en vinnare och vi behöver spelare som honom.

– Super League? Jag är inte så välinformerad, men jag förstår anledningarna till varför det kom på tal. Ekonomiskt går det tungt för många klubbar och de behövde hitta ett sätt att återhämta sig. Det är konstigt att relationen mellan klubbar och fans, framförallt i England, har blivit så mycket business. Ingen tar heller hänsyn till oss spelare som drabbas av alla beslut.

– För många matcher att spela? Nej det tycker jag inte. När man som spelare inte får spela så blir man arg och spelar man för mycket blir man arg för det. Det måste finnas en balans. Om jag som 39-åring känner att jag spelar för mycket? Jag måste kanske vara mer realistisk nu och låta kroppen känna efter, men det går inte för mig. Jag ger alltid 100%.

– Om jag är besviken över att missa EM? Jag är mer besviken över att jag missade så många matcher med Milan under säsongen. Jag brukar normalt spela runt 50 matcher varje säsong. Jag fick tänka till lite den här gången och kunde inte riskera att komma till en turnering där jag inte är 100% i kroppen. Jag kommer heja på Sverige hemifrån.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen