Uppgifter: Ibrahimovics säsong är över

Zlatan Ibrahimovic har den här säsongen haft stora problem med skador, som har gjort att han har missat 17 av 36 ligamatcher. Efter den senaste skadan, rapporterar nu Tuttosport att svensken missar de resterande två matcherna av säsongen.

Det var under matchen mot Juventus som Ibrahimovic plötsligt la sig ner på planen med smärta i sitt vänstra knä. Första tanken hos många var nog att det var korsbandet, men de tidiga undersökningarna visade att det var en lätt översträckning i knät. Stefano Pioli har även sagt i intervjuer att man hoppas att svensken kan vara tillbaka till den sista matchen för säsongen mot Atalanta.

Den förhoppningen får nog ses som högst optimistisk, då Tuttosport rapporterar att 39-åringen har kontaktat en specialist för att undersöka knät. Det är dessutom samma specialist som utförde operationen på Ibrahimovics högra knä, efter korsbandsskadan under tiden i Manchester United.

Skadan innebär enligt tidningen att Zlatan Ibrahimovic kommer missa de två sista omgångarna av Serie A, där man möter Cagliari och Atalanta. Istället kommer svenskens mål vara att kunna spela i sommarens EM-slutspel, som börjar om en knapp månad.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer